Bu basit tarifle zehirleri vücudunuzdan defedin! Bir bardak için mucizeyi gözlerinizle görün

Bu basit tarifle zehirleri vücudunuzdan defedin! Bir bardak için mucizeyi gözlerinizle görün

Karaciğer vücudun toksinlerden kurtulmasına yardımcı olur. Karaciğeri detoksifiye etmek de eşit derecede önemlidir. İşte yardımcı olabilecek bazı yiyecekler.

Vücudun sağlıklı bir yapıya sahip olabilmesi için en büyük organ olarak farklı vazifelere sahip olan karaciğerin sağlıklı olması gerekir. Çünkü karaciğer dolaşım, sindirim ve toksinlerin vücuttan atılması gibi önemli konularda görev almaktadır. Bu bağlamda sağlıklı bir karaciğere sahip olmak açısından da son yılların popüler uygulamalarından biri olarak karaciğer detoksu değerlendirilebilir.

Muhtemelen karaciğeriniz hakkında fazla düşünmüyorsunuz, değil mi? Çoğumuz yapmıyoruz. Karaciğerin üretkenliği genel sağlık için gereklidir. Bunun nedeni, vücudun "doğal detokslayıcısı" olmasıdır. Karaciğer vücudu zararlı toksinlerden arındırır ve sağlıklı sindirimi desteklemek için safra üretir. Kanı filtreler, hücrelere zarar verebilecek zehirli maddeleri parçalar ve uzaklaştırır. Uzmanlar karaciğerin insan vücudundaki sürecini ve önemini açıklıyor. İlk olarak, şampuanlar, sabunlar, parfümler, deodorantlar, herbisitler ve böcek ilaçları gibi kişisel bakım ürünlerinden ilaç ve kimyasallar şeklinde çok fazla toksin tükettiğimizi açıkladı. Bu zararlı maddeler vücutta tahribat yaratır. Karaciğerin işlevi, bu toksinleri zararsız suda çözünen bileşiklere dönüştürmek ve böylece vücuttan idrar veya safra ile kolayca atılabilmesini sağlamaktır. Ama bu süreç basit değil.

basliksiz-10.jpg

KARACİĞERİNİZİ DETOKSİFİYE ETMEK İÇİN NE YEMELİSİNİZ?

Uzmanlara göre kötü bir karaciğer; sivilce, depresyon, aşırı açlık, kabızlık, hazımsızlık, iltihaplanma gibi sorunlara yol açabilir. Sağlıklı bir karaciğer için beslenmenize biraz dikkat etmeniz gerekiyor. Yediğiniz yiyecekler karaciğer sağlığınızı belirlemede büyük rol oynayabilir.

Neem, sarımsak, kahve, yeşil çay, üzüm, zeytinyağı ve yulaf ezmesi gibi yiyecekler karaciğerin korunmasına yardımcı olur. Ek olarak, karaciğeriniz için çok faydalı oldukları için bitki bazlı yiyeceklere de güvenebilirsiniz. Listede karpuz, papaya, limon, avokado ve lahana, brokoli, havuç, incir, muz ve pancar gibi yeşil sebzeler bulunur.

KARACİĞER DETOKSU TARİFİ

Malzemeler

Zencefil

Zerdeçal

Bal

Tarçın

Karabiber

Hindistan cevizi sütü

Sıcak içme suyu

Hazırlanışı

Karaciğer temizliği için yapılan detoks şu şekildedir; Öncelikle malzemelerinizi hazır hale getiriniz. Daha sonra sıcak suya zencefil ve zerdeçalı ilave edin. Ardından 10 dakika kadar demlenmesini sağlayın. Bu karışımın içine birde karabiber, tarçın ve bal ilave edin ve iyice karıştırın. Ocakta 5 dakika daha dinlenmeye bırakınız. Son olarak da bu karışım içine Hindistan cevizi sütü de ilave ederek karışımı tamamlayın ve ocaktan alıp süzüp tüketebilirsiniz. Bu karışımı her sabah kahvaltısında içiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN