Bu Hataları Sakın Yapmayın! Gözlük Kullananlara Hayati Uyarı: Yaparsanız Hem Canınız Hem De Keseniz Yanar...

Bu Hataları Sakın Yapmayın! Gözlük Kullananlara Hayati Uyarı: Yaparsanız Hem Canınız Hem De Keseniz Yanar...

Dünyaya gözlükleri ile bakmak zorunda olan insanlar en çok gözlük camlarını ve gözlük çerçevelerini nasıl temizleömesi gerektiği konusunda ikilem yaşıyorlar. Gözlük kullananlar 'Gözlük camı yıkanır mı? Gözlük camı nasıl temizlenir ve nasıl parlatılır? Gözlük camı temizlerken yapılan hatalar nelerdir? Gözlük camı çizilirse ne yapmalıyız?' gibi soruların yanıtını merak ediyor. İşte, gözlük camı ve gözlük çerçevesi temizlemenizin en doğru yolu...

Gözlük takıyorsanız, sadece camları değil, çerçeveleri de temizlemeniz önemlidir. Birçok kişi gözlüklerini temizlerken çerçeveleri pas geçer. Gözlük çerçeveleri de terden, cildinizdeki yağlardan ve günlük kirlerden nasibini alır. Kir ve yağ gözlük çerçevenizin cilasını bozabilir ve mat görünmesine neden olur. Bu nedenle camları her temizlediğinizde gözlük çerçevelerini köpüklü sabunla temizleyin.

gozluk-cercevesi.jpg

GÖZLÜK ÇERÇEVELERİNİ TEMİZLERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN AŞAMALAR

1 - Gözlük çerçevelerini ılık su altında yıkayın. Gözlük camlarını da yıkamak iyidir.

2 - Ellerinizi suyla ıslatın. Elinize birkaç damla losyonsuz el veya bulaşık sabunu koyun. Köpük oluşturmak için ellerinizi birbirine sürtün.

3 - Köpüklü parmaklarınızla gözlük çerçevelerini silin.

4 - Gözlüklerdeki sabunu ılık suyla durulayın. Çerçeveleri yüzde 100 pamuktan yapılmış temiz bir havluyla kurulayın.

5 - Plastik çerçevelerdeki saç spreyi ve yağ gibi birikintileri gidermek için alkole batırılmış bir pamuklu çubuk kullanın. Alkolü kullandıktan sonra çerçeveleri pamuklu havluyla kurulayın.

Uzun süreli kullanımda plastiği kırılgan hale getirebileceğinden, plastik çerçevelerin temizliğinde alkolün yalnızca periyodik olarak kullanılması tavsiye edilir.

gozluk-temizligi.jpg

GÖZLÜK CAMLARINIZI SAKIN BUNLARLA TEMİZLEMEYİN

Gözlüklerinizi temizlerken kağıt havlular, peçeteler ve giydiğiniz gömleğin kumaşı lekeli gözlük camları için kolay bir çözüm gibi görünebilir. Gözlükçüler bu malzemelerin gözlük camlarında çiziklere neden olabileceğini ve gözlük camlarının zamanla matlaşacağı uyarısı yapıyor.

GÖZLÜKLERİ TEMİZLEMEK İÇİN ASETONLU ÜRÜNLER KULLANMAYIN

Gözlükçüler gözlükleri temizlerken özellikle aseton benzeri malzemeler kullanıldığını belirterek bu yaygın bir hata dedi. Aseton özellikle gözlük çerçeveleri için son derece yakıcı bir maddedir.

gozluk.jpg

TÜKÜRÜK GÖZLÜK CAMLARINI TEMİZLEMEZ

Özellikle tükürerek gözlük camlarını temizliyorsanız çok büyük hata yapıyorsunuz. Ağzınızdaki mikroplar tükürük yolu ile gözlük camlarına bulaşıyor ve bu mikroplar gözlerinizi ve ya cildinizi hasta edebilir.

gozluk-cercevesi-temizligi.jpg

GÖZLÜKLERİNİZİ MİKROFİBER BEZLER İLE TEMİZLEYEBİLİRSİNİZ

Mikrofiber bezler gözlüklerinizi lekelemeden veya çizmeden temizlemek için kullanabileceğiniz en güvenli, en etkili araçtır. Losyonsuz bulaşık sabunu gözlükleri temizlemek için en iyisidir.

Gözlüklerinizin camları, yaşadığınız dünyayı daha keskin ve net bir odakta görmenin anahtarıdır. bu nedenle gözlüklerinizin hem camlarını hem de çerçevelerini doğru ve sağlıklı bir şekilde temizlemelisiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN