Bu kış turp tüketmeniz için nedenlerini öğrenince kilo kilo turp alıp tüketeceksiniz! Bunu duyanların ağzı açık kalıyor

Bu kış turp tüketmeniz için nedenlerini öğrenince kilo kilo turp alıp tüketeceksiniz! Bunu duyanların ağzı açık kalıyor

Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte pazar ve marketlerin tezgahlarını süsleyen rengarenk turplar, sağlığımız söz konusu olduğunda da saymakla bitmeyen faydalara sahip. İşte onlardan bazılarını sizler için derledik...

Yumuşak pembeden canlı kırmızıya... Turplar genellikle hafife alınan kök sebzelerdir ve insanlar arasında pek popüler değildir. Ancak bu özel şekilli sebzenin birçok faydayı beraberinde getirdiğini duyunca şaşıracaksınız. Turplar sadece vitaminler açısından süper zengin olmakla kalmaz, aynı zamanda insan vücudunu çeşitli şekillerde korumaya yardımcı olan antioksidanlara da ev sahipliği yaparlar.

CİLT İÇİN HARİKA

Bu mütevazi kök sebzenin içinde C Vitamini var. Cilt için çok faydalı olduğu bilinen bir vitamin. C vitamini, kolajen (cilt yapısını ve diğer bağlantı dokularını oluşturmaktan sorumlu bir besin) oluşumuna yardımcı olur, böylece cildinizin esnekliğini artırır. Turp ayrıca serbest radikallere karşı savaşarak cildin UV korumasını artırmaya yardımcı olur. Dezenfektan özelliğinden dolayı kırışıklık ve cilt kuruluğu gibi cilt bozukluklarının azalmasına yardımcı olur. Turpun sağlığa faydaları hakkında bir başka mucize daha.

5fe9a1a118c7732034ccb564.webp

ATEŞE KARŞI İYİ BİR YARDIMCI

Bu kök sebzenin suyunu içmek, herhangi bir yan etki olmaksızın ateşten doğrudan kurtulmanıza yardımcı olabilir. Yeterli bir dezenfektan görevi gördüğü için vücut ısısını düşürür ve ateşten kaynaklanan iltihaplarla savaşır.

BÖBREKLERE İYİ GELİR

Turp, böbreklerde ve kanda biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olan mükemmel bir idrar söktürücü, deterjan ve dezenfektan sebzedir. Bu da, sonuçta ortaya çıkan çeşitli böbrek bozukluklarının önlenmesine yardımcı olur.

TURP KANSERİ ÖNLEMEDE YARDIMCI OLUR MU?

Evet, turpun dikkate değer sağlık faydalarından biri, kükürt içeren bileşikler olan glukosinolatlar içerdiğinden, tüketiminin kanseri önlemeye yardımcı olabilmesidir. Bu bileşikler, hücrelerinizi kansere neden olabilecek genetik mutasyonlardan koruyabilir.

1492256.webp

TURP KİLO VERMENİZE YARDIMCI OLUR MU?

Kilo kaybı, turpun en büyük sağlık faydalarından biridir. Turp , az kalori, neredeyse sıfır yağ ve çok düşük karbonhidrat içerdiğinden kilo vermeye yardımcı olur. Bu beslenme profili, onları kilo vermek isteyen biri için harika bir öğün takviyesi yapar. Turpların su içeriği çok yüksektir, yani her 100 gramda yaklaşık 94 gram su içerir, bu da kilo vermek için ihtiyacınız olan sıvıyı normal su alımınızla birlikte almanızı sağlayacaktır. Düzenli bağırsak hareketlerini artıran yüksek miktarda lif ve düşük glisemik indekse sahip olduğu için vücudunuzun metabolizmasını hızlandırdığı da bilinmektedir.

TURP DİYABETE KARŞI YARDIMCI OLUR MU?

Evet, turpun dikkate değer sağlık faydalarından biri, prediyabetikseniz veya kan şekeri sorunlarınız varsa, tüketiminin kan şekeri seviyenizi düzenlemenize yardımcı olabilmesidir. Bu kış sebzesi, glikoz alımını iyileştiren ve kan şekerini düşüren anti-diyabetik özelliklere sahiptir. Turp, kandaki kan şekeri seviyelerinin düşürülmesinden sorumlu bir hormon olan adiponektini düzenleyen bir bileşiğe sahiptir. Böylece Turp yemek, doğrudan insülin tepkinizi ve glikoz metabolizmanızı iyileştirebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN