Bu sebze, sonbaharda hastalıklara karşı size zırh olacak! Canan Karatay özellikle turşusunun da tüketilmesini önerdi

Bu sebze, sonbaharda hastalıklara karşı size zırh olacak! Canan Karatay özellikle turşusunun da tüketilmesini önerdi

Her katıldığı programda sağlıklı beslenme ve hastalıklardan korunma yollarını paylaşan Prof. Dr. Canan Karatay, sonbahar aylarında hastalıklardan korunmak için bir sebze tüketilmesini ısrarla önerdi. İşte, sonbaharda hastalıklardan korunmanın yolları...

Sonbahar, bir sıcak bir soğuk havasıyla hastalıklara davetiye çıkaran bir mevsim. İnsan vücudunun sonbahar aylarında yapması gereken en önemli hazırlıklardan biri beslenme düzenini değiştirmek olmalı.

Ayrıca özellikle ani hava değişimleri ve kapalı ortamlarda daha fazla bulunulması nedeniyle sonbahar, gribin ve nezlenin de çok sık görüldüğü bir mevsim. Bundan dolayı sonbaharda yeterli ve dengeli beslenmek çok önemli. Hastalıklara yol açan virüslere karşı vücut direncimizi artırmanın basit ama etkili önlemlerinin başında beslenme alışkanlığı geliyor.

lahananin-faydalari-neler.jpg

LAHANANIN FAYDALARI NELER?

Lahananın en sağlıklı besinlerden biri olduğunu kaydeden iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, özellikle kış aylarında bol bol lahana tüketmeyi ve hatta çorbasını içmeyi önerdi. Kışın lahana tüketmek, hastalıklardan korur ve hastalanma riskini azaltır.

Lahananın her türlü şekilde tüketilebileceğini söyleyen Canan Karatay, özellikle lahana turşusunun tüketimine dikkat çekti. Ev yapımı lahana turşusunun içinde bol miktarda probiyotik bulunur. Bunlar da bağırsak sağlığımız için önemli.

Canan Karatay'a göre lahana; kanseri önler, kalp hastalıklarını azaltır, karaciğer yağlanmasını engeller, şekeri kontrol altına alır ve Alzheimer riskini azaltır.

lahana-tursusunun-faydalari.jpg

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN