Bu sefer bilim insanları önerdi! Deva olmadığı hastalık yok: 1 kaşığı bile mucizeler yaratıyor

Bu sefer bilim insanları önerdi! Deva olmadığı hastalık yok: 1 kaşığı bile mucizeler yaratıyor

Bilim insanları tarafından yapılan yeni bir çalışma zerdeçalın bilinmeyen o faydasını ortaya çıkardı. Potasyum, manganez ve demir gibi zengin bileşenlere sahip olan zerdeçal bakın nelere iyi geliyor...

BMJ Evidence-Based Medicine dergisinde yayımlanan yeni bir araştırmada; zerdeçalın aşırı mide asidini azalttığı ve hazımsızlığa iyi geldiği öğrenildi. Öyle ki zerdeçal bu rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan omeprazol ilacından bile çok daha etkili.

Araştırmacılar, tekrarlayan mide rahatsızlığı görülen 18-70 yaş arasındaki 206 hastayı inceleme altına aldı. Araştırmacılar, zerdeçalda bulunan kurkuminin mide için çok güvenli olduğunu ve her üç gruptaki hastaların semptomlarında benzer iyileşmeler görüldüğünü tespit ettiler.

Zerdeçalda bulunan kurkumin, vücuttaki inflamatuvar süresinin uzamasını engellediği gibi iltihaplanmaya neden olan kimyasalları da engelliyor.

c-h-4-2.jpg

İLAÇLARIN YAN ETKİLERİNİ AZALTIYOR

Kurkumin artrit hastalıktaki şişlik ve eklem ağrılarının azalmasını sağlıyor. Aynı zamanda artrit ilaçların yan etkilerini azaltacak etkiye de sahip.

Eklemleri hedef alan zerdeçal; göz, akciğer, cilt, kalp ve damara yayılan kronik iltihabi hastalık romatoid artrit tedavisinde de kullanılmaktadır.

ANTİOKSİDAN DEPOSU

Güçlü bir antioksidan içeriğine sahip olan zerdeçal, bu özelliği sayesinde karaciğeri toksinlerden koruyor. Böylelikle diyabet ya da uzun süreli ilaç kullanan kişilerin karaciğerinde oluşan tahribatın azalmasını sağlıyor.

Kurkumin gibi anti-inflamatuvar bileşikler; kolorektal kanserler, pankreas, prostat, mide kanseri ve multiple myeloma gibi kanserlerin hem tedavisinde hem de önlenmesinde etkilidir. Diyabetten kaynaklanan diyabetik nöropati hastalığında da etkisi olduğu bilinmektedir.

Bunların yanı sıra diyabete katkı sağlayan insülin direnci, yüksek kan şekeri ile LDL kolesterol (kötü kolesterol) gibi hiperlipidemi sorunlarının da iyileşmesine katkı sağlar.

c-h-4-ic.jpg

DEPRESYON, STRES VE KAYGI BOZUKLUĞU...

Yine yapılan araştırmalar zerdeçalın depresyon, stres ve kaygı bozukluğu gibi rahatsızlıkları tedavi ettiğini de ortaya koymuştur. Kurkumin, ruh sağlığını direkt etkileyen serotonin ile dopamin hormonlarının artmasını sağlamaktadır.

Bunların yanı sıra 2018 yılında yapılan bir araştırma da, kurkuminin vücut kitle endeksi, kilo, bel bölgesi ve leptin seviyelerinde ciddi düşüş yarattığını ortaya koymuştur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN