Bu yağ cildinizi bebek gibi yapacak! İşte her derde deva o bitkisel yağ

Bu yağ cildinizi bebek gibi yapacak! İşte her derde deva o bitkisel yağ

Herkesin hayali kusursuz ve pürüzsüz bir cilde sahip olabilmek. Birçok insan pahalı cilt bakım ürünlerine yada güzellik salonlarına para döküyor. Öyle ki bazı durumlarda kullandıkları ürünler ciltlerine yaramıyor ve üstelik paralarından da oluyorlar. Haberimizde paylaştığımız bu doğal yağ ile cilt bakımı daha önce hiç bu kadar kolay olmamıştı...

Cildine önem veren özellikle kadınlar çeşitli cilt bakım ürünlerine yada güzellik merkezlerine tonlarca para döküyorlar. Çoğu zaman bu kadar para harcadıkları yerden istedikleri sonuca ulaşamıyorlar. Peki bu kadar çok uğraş vermeden, üstelik paranız da cebinizde kalacak, doğal bir ürünü denemek ister miydiniz? Evet bu ürünün ne olduğu duymak ister gibisiniz. Doğal şifa kaynağı olan lavanta yağından bahsediyoruz tabi ki.

Lavanta yağı, lavanta bitkisinden elde edilen esansiyel bir yağdır. Ağızdan alınabilir, cilde uygulanabilir ve aromaterapi yoluyla solunabilir. Lavanta yağı cilde çeşitli şekillerde fayda sağlayabilir . Sivilceleri azaltma, cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olma ve kırışıklıkları azaltma yeteneğine sahiptir. Saç sağlığını ve sindirimi iyileştirmek gibi diğer şeyleri tedavi etmek için bile kullanılabilir.

basliksiz-7.jpg

SİVİLCE İÇİN LAVANTA YAĞI

Lavanta yağı bakterileri öldürmeye çalışır ve bu sivilceleri önleyebilir ve iyileştirebilir. Cildinize sürdüğünüzde gözenekleri açar ve iltihabı azaltır. Lavanta yağını sivilce için kullanmak için hindistancevizi yağı veya başka bir taşıyıcı yağ ile seyreltin ve yüzünüzü yıkadıktan sonra cildinize uygulayın. Ayrıca 2 damla lavanta yağını 1 tatlı kaşığı cadı fındığı ile karıştırarak yüz toniği olarak da kullanabilirsiniz . Bir pamuğu karışıma batırın ve ardından nazikçe yüzünüze sürün.

Özellikle inatçı bir sivilce için argan yağı iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir. 1 damla lavanta yağını 1 damla argan yağı ile karıştırın ve günde iki kez doğrudan sivilce üzerine sürün.

hint-defnesi-yagi.jpg

EGZAMA VE KURU CİLDİ YATIŞTIRIR

Egzama vücudunuzun herhangi bir yerinde ortaya çıkabilir. Egzama ile cildiniz kurur, kaşınır ve pul pul olur. Hafif veya kronik ve birden fazla yerde görünebilir. Lavanta mantar önleyici özelliklere sahip olduğu ve iltihabı azalttığı için egzamayı uzak tutmaya yardımcı olabilir. Lavanta yağı da sedef hastalığını tedavi etmek için kullanılabilir. Lavanta yağı cildinizi temizlemeye, kızarıklık ve tahrişi azaltmaya yardımcı olur. Bu uçucu yağı egzama için kullanmak için 2 damla eşit miktarda çay ağacı yağı ve 2 çay kaşığı hindistancevizi yağı karıştırın. Günlük olarak kullanabilirsiniz.

lavanta-yagi.jpg

LEKELİ CİLTLER İÇİN LAVANTA YAĞI

Lavanta yağı iltihabı azalttığı için akşam cilt tonuna yardımcı olabilir. Karanlık noktalar da dahil olmak üzere renk bozulmasını azaltabilir. Lavanta yağı leke ve kızarıklığı azaltmaya yardımcı olur. Cildinizde hiperpigmentasyon varsa, lavanta yağı da buna yardımcı olabilir.

collage-31.jpg

YÜZ KIRIŞIKLIKLARI İÇİN LAVANTA YAĞI

Yüzdeki ince çizgiler ve kırışıklıklardan kısmen serbest radikaller sorumludur. Lavanta yağı, sizi serbest radikallerden korumaya yardımcı olan antioksidanlarla doludur. Lavanta yağını kırışıklıklar için kullanmak için hindistancevizi yağı ile birlikte birkaç damla uçucu yağ kullanın. Karışım günde bir veya iki kez nemlendirici olarak kullanılabilir.

lavanta-yagi-r3i0.jpg

ANTİ-İNFLAMATUAR YETENEK

Ağrılı iltihap lavanta yağı ile tedavi edilebilir. Yağın ağrı kesici ve uyuşturucu etkileri iltihabı yatıştırmaya yardımcı olurken, yağdaki beta-karyofillen de doğal bir iltihap önleyici görevi görür. Yanık üzerindeki iltihabı tedavi etmek için 1 ila 3 damla lavanta yağı ve 1 ila 2 çay kaşığı moringa veya hindistancevizi yağını birleştirin. Karışımı günde üç kez uygulayabilirsiniz.

Güneş yanığınız varsa, lavanta yağı spreyi yardımcı olabilir. Bir sprey şişesinde çeyrek fincan aloe vera suyu, 2 yemek kaşığı saf su, 10 ila 12 damla lavanta yağı ve jojoba yağını birleştirin. Şişeyi sallayın ve güneş yanığınız üzerine püskürtün. Güneş yanığı iyileşene kadar spreyi günde iki veya üç kez kullanın.

basliksiz-9.jpg

YARA İYİLEŞTİRİCİ ÖZELLİKLER

Yanık, kesik, sıyrık veya başka bir yaranız varsa, lavanta yağı yara iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olabilir. 2016 yılında araştırmacılar, lavanta yağının cilt dokusunun iyileşmesini desteklediğini buldular. Lavanta yağını küçük yaralarda kullanmak için 3 veya 4 damla lavanta yağını birkaç damla hindistancevizi veya tamanu yağı ile karıştırın. Karışımı pamuk yardımıyla yaranızın üzerine sürün. Yaranız zaten iyileşmişse, lavanta yağı kalan izleri de azaltabilir .

BÖCEK SAVAR

Lavanta yağı, böcek ısırıkları için çifte görev yapar. Böcek kovucu görevi görür ve bir ısırık meydana geldikten sonra kaşıntıyı giderebilir. Birçok ticari sivrisinek kovucu lavanta yağı içerir. Sivrisinekleri ve diğer böcekleri kovmak için hem mumlar hem de spreyler kullanılabilir. Mumu 7 damla ekleyip açık havada koyabilirsiniz. Sprey için, bir sprey şişesinde 8 ons su ve 4 damla lavanta yağını karıştırın ve sallayın. Doğal bir çare olduğu için dışarı çıkmadan önce vücudunuza ve kıyafetlerinize püskürtebilirsiniz. Böcek ısırıkları kızarıklık, kaşıntı ve ağrıya neden olur. Bazen enfekte olabilirler. Lavanta yağı, bakterileri uzaklaştırarak ve iltihabı azaltarak böcek ısırıklarını hafifletmeye yardımcı olur. Ayrıca doğal olarak ağrıyı gidermeye yardımcı olur. Bir böcek ısırığını lavanta yağı ile tedavi etmek için 1 veya 2 damla hindistancevizi gibi bir taşıyıcı yağ ile karıştırın. Karışımı günde iki kez veya daha fazla ısırık üzerine koyun. Ağrınız sokarsa, karıştırılmış bir damla nane yağı uyuşturmaya yardımcı olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN