Bugüne kadar yanlış içiyormuşuz! Prof. Dr. Canan Karatay kimsenin bilmediği sırrı açıkladı: Bir yudumda şifaya dönüşecek

Bugüne kadar yanlış içiyormuşuz! Prof. Dr. Canan Karatay kimsenin bilmediği sırrı açıkladı: Bir yudumda şifaya dönüşecek

Süt insan sağlığı ve beslenmesi açısından oldukça önemli bir yere sahip besinlerin başında gelir. Peki bugüne kadar sütü yanlış tüketiyormuşuz desek... Prof. Dr. Canan Karatay sütle ilgili ezber bozan açıklamalarda bulundu. Sütle ilgili verdiği basit tarifle sütü adeta bir şifa deposu haline getireceksiniz.

Prof. Dr. Canan Karatay, yıllardır yapılan bir yanlışı düzelterek sütün doğru tüketilmesi konusunda önemli bilgiler verdi. Canan Karatay, yıllardır sütün yanlış tüketildiğini belirterek, Anadolu'nun gizemli tarifi olan sarımsaklı sütü önerdi. Peki, sarımsaklı sütün faydaları nelerdir? İşte yanıtı...

Bilgi dolu açıklamalarıyla Canan Karatay, bu sefer süt konusunda önemli bilgiler verdi. En güçlü kalsiyum kaynağı olan süt hakkında Karatay, yapılan yanlışın altını çizdi. Yıllardır yanlış tüketildiğini söyleyen Karatay, Anadolu'nun gizemli tarifi olan sarımsaklı sütü önerdi.

Sarımsaklı sütün nasıl hazırlanması gerektiğini anlatan Karatay, sütün sık sık sade tüketilmesinin gaz sıkışmasına neden olduğunu belirtti. İçeriğindeki laktozun sindirim sistemi üzerindeki olumsuz etkisine dikkat çekti. Bu nedenle sarımsaklı sütü önerdi.

1.webp

PEKİ SARIMSAKLI SÜTÜN FAYDALARI NELERDİR?

  1. Üst solunum yolu hastalıklarını sıklıkla yaşayanlar için güçlü bir antibiyotik görevi görür. Sarımsaklı süt, boğaz ve akciğerlere yerleşen virüsleri etkisiz hale getirerek rahat nefes almayı destekler.

  2. Kan içindeki yüksek kolesterol seviyesini düşürerek kalp ve damar hastalıklarının riskini azaltır.

  3. Kemiklerde azalan sıvı, romatizma ve eklem ağrılarına neden olur. Sarımsaklı süt bu konuda doğal bir ilaçtır.

  4. Uzun süre uyku sorunu yaşayanlar için doğal bir ilaçtır. Sadece rahat bir uyku sağlamaz, aynı zamanda sinir sistemini güçlendirerek ruhsal hastalıkların önüne geçer.

SARIMSAKLI SÜT NASIL HAZIRLANIR?

1 su bardağı kaynayan sütün içine 1 diş sarımsak atın. Süt taşmadan ocaktan alın. İçindeki sarımsağı çıkarıp, bir çay kaşığı bal ekleyip karıştırarak tüketin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN