Canan Karatay kış listesini tek tek açıkladı! Bunu yiyen kışın zıpkın gibi gezecek... İşte o liste

Canan Karatay kış listesini tek tek açıkladı! Bunu yiyen kışın zıpkın gibi gezecek... İşte o liste

Havaların soğumasıyla beraber hastalıklar da kendini göstermeye başladı. Bu kapsamda uzman doktor Canan Karatay, kış listesini tek tek açıkladı! Karatay'ın önerdiği bu yiyecekleri yiyenler kışın zıpkın gibi gezecek. İşte Canan karatay'ın bahsettiği o liste…

Sağlıklı beslenme ile alakalı yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen ve hatta tartışma konusu bile olan Canan Karatay, bu kez de kış hastalıklarına karşı en etkili besinlerden bahsetti. Uzman isim özellikle de kış aylarında kendini gösteren hastalıkların karşısında neler yapılması gerektiğini tek tek açıkladı.

KIŞ HASTALIKLARINDAN KORUNMA YOÖNTEMLERİNİ SIRALADI

İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, kış aylarında kişilerin sağlığını koruması için ilk olarak temizlik maddelerinden uzak durmaları gerektiğini söyledi. Konuya ilişkin detaylı açıklamada bulunan Karatay, “Hastalıkların en büyük sebebi yani bağışıklık sistemimizi çökerten en büyük sebep toksinler. Ev içi toksinleri, okul içi toksinleri. Evin iyi havalanması önemli. Kimyasalları evimize sokmamamız lazım. Çamaşır suları, deterjanlar ve yumuşatıcılardan kurtulmamız” dedi.

yeni-proje-1-004.jpg

Hastalıklardan korunmak için en önemli aşamalardan birinin ise beslenme olduğundan söz eden Karatay, “Lahana, karnabahar, pırasa, sarımsak, soğan, havuç, patates, yer elması, kereviz bütün bunlar çok önemli. Ama bunların doğal olması lazım ilaçlı olmaması lazım” diye konuştu.

ZEYTİN ÇOK ÖNEMLİ

Sabah kahvaltılarında özellikle de zeytin tüketiminin çok önemli olduğundan söz eden Karatay, “Kışında yazında kahvaltıda en önemli meyve zeytindir. Başka meyve yemeleri şart değil. Biraz havuç gibi turp gibi şeyler kahvaltı da tüketilebilir” açıklamasını yaptı.

yeni-proje-2-004.jpg

Bakliyat konusunda ise “Kesinlikle ithal olmasın. İthallerde GDO var. Onlardan mümkün olduğunca uzak duracağız. Yerli bulduğumuz zaman istediğimiz kadar tüketebiliriz. Mercimek ve yeşil mercimek çorbası çok önemli. B vitamini çok ihtiva ettiği için çok önemlidir. Kuru fasülyede çok önemlidir. Nohutun nişastası çok fazladır. Özellikle şeker hastaları ve glutene hassasiyeti olanların nohuttan ve leblebiden uzak durmaları lazım” diye konuştu.

yeni-proje-005.jpg

SOFRALARDAN SAKATAT EKSİK OLMASIN

Özellikle de kış aylarında sofralardan sakatatın asla eksik olmaması gerektiğini ifade eden Karatay, “Kelle paça çok önemli. Yani iç organlar önemli. Ayak paça, kemik suyu bunlardaki vitaminler çok önemli. Omega3 var, C vitamini var, doğal kolajen var. Bunlar kışın bizi güçlendirecek, bütün virüslere, mikroplara, bakterilere karşı vücudumuzun hücrelerine kalkan olacak. Tabii ki yumurta da çok önemli. Beyazı ve sarısı ile birlikte yenecek” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN