Canan Karatay resmen mucizevi sırrı açıkladı! Bunu yiyen ne yaşlanıyor ne hastalanıyor... Vücut sağlığından beyin sağlığına...

Canan Karatay resmen mucizevi sırrı açıkladı! Bunu yiyen ne yaşlanıyor ne hastalanıyor... Vücut sağlığından beyin sağlığına...

Sağlıklı yaşam ile alakalı verdiği tavsiyelerle sık sık gündeme gelen Canan Karatay bu kez mucizevi bir sır açıkladı! Bu karışımı yiyen ne yaşlanıyor ne hastalanıyor… Vücut sağlığından beyin sağlığına kadar neredeyse her derde deva olmasıyla biliniyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Bazı besinler hem vücut sağlığı için hem de beyin sağlığı için ciddi öneme sahiptir. Besinlerin içeriğindeki bileşenler vücudun ihtiyaç duyduğu eksiklikleri sağlarken vücudu hastalıklara karşı korur bu doğrultuda hem vücut sağlığınızı hem de beyin sağlığınızı koruyacak ve tadını çok seveceğiniz bir besinden bahsedeceğiz.

BEYİN VE HAFIZA İÇİN BİRE BİR

Tahin, içerisinde bulundurduğu Omega 3 ve Omega 6 sayesinde vücuttaki sinir hücrelerinin sağlıklı bir şekilde işlemesine yardımcı olur. Sinir sisteminin düzenli çalışmasında etkili olan tahin, düzenli tüketildiği takdirde bir yandan hafızayı güçlendirir bir yandan beynin işleyişine katkı sağlar.

yeni-proje-1-004.jpg

DAMAR TIKANIKLIĞINA İYİ GELİR

Canan Karatay'ın tavsiye ettiği besinler arasında bulunan tahin, kan dolaşımını düzenleyen ve damar tıkanıklığı tedavisine destek olan bir besindir. Antiinflamatuar özelliklerinden dolayı bağışıklığı güçlendirirken aynı zamanda kolesterol seviyesini de düşürür. Tahin, kalp hastalıkları ve felç riskini azaltarak içerisindeki kalsiyum ve magnezyum sayesinde kan basıncını düzenler.

yeni-proje-2-002.jpg

YAŞLANMAYI ENGELLEYEN MUCİZE

Tahin, yalnızca vücut sağlığı için değil aynı zamanda cilt ve saç sağlığı için de oldukça önemlidir. İçerisinde bol miktarda B vitamini bulunduran tahin bu vitamin sayesinde hücreleri yeniler ve saçların daha parlak olmasına katkı sağlar. Aynı zamanda içerisindeki çinko sayesinde cildin yenilenmesine ve cildi sağlıklı gösteren kolajen üretiminin aktif olmasına yardımcı olur. Bunun yanı sıra tahinin ana maddelerinden olan susam tohumları, cilt hücrelerinin yenilenmesine ve erken yaşlanma belirtilerinin önlenmesine yardımcı olan amino asitler, E, B vitamini ve yağ asitleri içermektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN