Canan Karatay üzerine basa basa uyardı! Deterjan yerine bunları kullanın, Solunan havaya bile karışıyor!

Canan Karatay üzerine basa basa uyardı! Deterjan yerine bunları kullanın, Solunan havaya bile karışıyor!

Yaptığı her açıklama ile gündeme bomba gibi düşen Canan Karatay, yine son yaptığı açıklama ile dikkatleri bir kez daha üzerine çekmeyi başardı. İşte Canan Karatay' ın ses getiren o açıklaması....

Yaptığı her açıklama ile gündeme bomba gibi düşen Canan Karatay, yine son yaptığı açıklama ile kendisini dinleyenlerin ağzını açık bıraktı. Özelikle sağlıkla ve sağlıklı beslenmeyle ilgili verdiği bilgilerle tanınan ve açıklamalarıyla uzun süre gündemi meşgul eden Prof. Canan Karatay, bu seferde çamaşırlarını nasıl yıkadığını açıkladı.

CANAN KARATAY ÜZERİNE BASA BASA UYARDI! DETERJAN YERİNE BUNLARI KULLANIN, SOLUNAN HAVAYA BİLE KARIŞIYOR!

canan-karatay-1806-1.webp

Ülkemizdeki sevilen doktorlardan ve bir o kadar kişi tarafından da eleştiri oklarına maruz kalan doktorlardan biri olan Prof. Dr. Canan Karatay. "Deterjanları çöpe atın. Çamaşırları sodyum bikarbonat ile yıkayın. Bulaşıkları da makinede değil, normal sabunla yıkayın'' dedi. Çamaşırları temizlemek amacıyla kullandığımız çamaşır deterjanlarının aslında temizlikten çok zehir saçtığı üstüne basa basa söyledi. ''Çamaşır deterjanları sadece yıkadığınız çamaşırların üzerinde kalmıyor, havaya da karışıyor ve biz bunları soluyoruz, vücut o zehir içeri girmesin diye burnu tıkıyor" dedi.

Evde deterjan kullanımı konusunda dikkat çeken önemli bilgiler veren Karatay, “Biz evde sünger kullanmıyoruz, bez kullanıyoruz, bezi sürekli yıkıyoruz. Bulaşık süngerlerindeki mikroplar çok sıcak suda ölür. Sıcak suda ne bakteri kalır ne virüs" dedi.

SODYUM BİKARBONAT NEDİR?

Hem standart hem de yüksek verimli yıkayıcılarda kullanımı güvenli olan sodyum bikarbonat, sert kimyasallara olan bağımlılığınızı azaltarak çamaşırlarınızı daha yeşil hale getirmek için en iyi üründen biridir. Sodyum bikarbonat olarak da bilinen kabartma tozu, doğal olarak katı kristal formda bulunan ancak tipik olarak ince bir toz halinde öğütülen kimyasal bir bileşiktir. Pişirmede kimyasal bir mayalama maddesi olarak kullanılır. Ayrıca kokuları emmede, pH seviyelerini düzenlemede etkilidir ve hafif bir aşındırıcı olarak çamaşır ve ev temizliği işlerinde faydalıdır. Ayrıca sodyum bikarbonat, çamaşır makinesinin durulama suyunun çok asidik veya alkali olmasını önleyerek pH seviyesini düzenlemeye yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN