CHP'li vekilden korkutan iddia: Kızamık vakaları saklanıyor mu?

CHP'li vekilden korkutan iddia: Kızamık vakaları saklanıyor mu?

Türkiye, aşılama oranlarının düşmesiyle birlikte son zamanlarda kızamık salgınıyla uğraşıyor. İstanbul'da kızamık nedeniyle 2 çocuğun hayatını kaybetmesinin ardından yeni bir salgının habercisi olup olmadığı ise dikkat çekiyor. CHP'li Burhanettin Bulut, bakanlığın vaka sayılarını eksik verdiğini öne sürerek Sağlık Bakanı Koca'ya soru önergesi yöneltti.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, son günlerde artış gösteren kızamık vakalarını Meclis gündemine taşıyarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya soru önergesi verdi. Bulut, Koca'ya Kızamık ile ilgili bakanlığınızın veri paylaşmamasının gerekçesi nedir? Kızamık vakalarındaki artış, Suriyeli sığınmacıların Türkiye’ye kontrolsüz girmesiyle bağlantılı mıdır?" sorusunu yöneltti.

Öte yandan Bulut, ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’ adı altında sağlığın özelleştirildiğini, birinci basamak sağlık hizmetlerinin toplumu kapsayan, tedavi edici anlayışından vazgeçildiğini bildirdi.

'ARTIŞ NEDENİ AŞI KARŞITLIĞI'

Kızamık nedeniyle bu yıl İstanbul’da 2 çocuğun hayatını kaybettiğini belirten Bulut, “Artış nedeni aşı karşıtlığı ve Suriyeli sığınmacıların kontrolsüz bir şekilde ülkemize giriş yapması gösterilmektedir. Sağlık Bakanlığı kızamık verilerini Kovid-19 vakalarında olduğu gibi saklıyor” dedi.

'BAKANLIĞIN VERİ PAYLAŞMAMASININ GEREKÇESİ NEDİR?'

CHP’li Bulut, Bakan Koca’nın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

“Kızamık ile ilgili bakanlığınızın veri paylaşmamasının gerekçesi nedir? Kızamık vakalarındaki artış, Suriyeli sığınmacıların Türkiye’ye kontrolsüz girmesiyle bağlantılı mıdır?”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN