Dişinize kahve sürün mucizeye anında tanık olun! Bu basit yöntemi sadece diş hekimleri biliyor

Dişinize kahve sürün mucizeye anında tanık olun! Bu basit yöntemi sadece diş hekimleri biliyor

Gün içerisinde tükettiğimiz kahve, çay ve sigara gibi ürünlerle dişlerde istenmeyen görüntüler oluşabiliyor. Özellikle fazla kahve ve çay tüketimi diş plaklarında sararmalara neden olur. Bu sararmalar hem kötü görüntü oluşturur hem de bir zaman sonra ağızda koku yayar. Sizde egüzel bir gülüşe sahip olmak istiyorsanız mutlaka bu yöntemi denemelisiniz. Kahvenin bu özelliğini duyunca içmek yerine dişinize süreceksiniz. İşte diş hekimlerinin gizli yöntemini açıklıyoruz....

Her gün mutlaka kahve, çay ve kola gibi besinleri tüketiyoruzdur. Peki bu içeceklerin dişlere nasıl zarar verdiğiniz biliyor muyuz? Özellikle bunların yanında sigara içiyorsak yandınız. Bir zaman sonra dişlerde sararma ve leke oluşur. Ne kadar dişlerinizi fırçalasanız da o sarı lekeler geçmez ve istenmeyen görüntülere neden olur. Sizde dişlerde oluşan sarı lekelerden şikayetçiyseniz hemen bu yöntemi denemelisiniz. Kimse bilmiyor ancak deneyenler daha da bırakamıyor. Kahve ile dişleriniz pırlanta gibi olacak. İşte dişçilerin beyazlık sırrı...

DİŞLERİNİZ PIRLANTA GİBİ PARLAYACAK

Gün içerisinde tükettiğimiz kahve, çay, kola ve sigara gibi ürünler dişlerde sarı leke oluşumunu hızlandırır. İlk başta küçük lekeler halinde başlayan bu sinir bozucu lekeler zamanla yayılır ve genişler. Ne kadar çok fırçalasanız da bu lekeler geçmez ve istenmeyen görüntülere neden olur. Sizde diş plaklarında oluşan sarı lekelerden rahatsızsanız hemen bu yöntemi denemelisiniz. Dişçilerin gizli sırrını sizler için derledik. Dişlerinizi bu yöntem sayesinde pırlanta gibi parlayacak.

ghhggh-7.jpg

DİŞ HEKİMLERİNİN GİZLİ YÖNTEMİ

Hazırsanız dişlerinizi sarı lekelerden kurtaracak yöntemi açıklıyoruz. İlk olarak küçük bir kabın içine nohut tanesi kadar diş macunu, bir çay kaşığının ucu kadar Türk kahvesi, bir çay kaşığı ucu kadar karbonat ilave ediyoruz üzerlerine 2-3 damla limon damlatıyoruz. Bu karışımı güzelce karıştırıp dişlerimizi fırçalıyoruz. Bu yöntem sayesinde dişlerimizdeki sarı lekeler tarih oluyor. Bu karışımı haftada bir kullanıyoruz aksi taktirde diş minemize zarar verebiliriz.

gfgfgf-47.jpg

DOĞRU DİŞ FIRÇALAMA NASIL OLMALIDIR?

Doğru diş fırçalama en az iki dakika yani tam 120 saniye sürse de çoğu yetişkin dişlerini bu kadar süre fırçalamaz. En az iki dakika fırçaladığınızdan emin olmanız için zaman tutabilirsiniz. Dişlerinizi doğru bir şekilde fırçalamak için kısa ve nazik hareketlerle fırçalayın, dişeti çizgisine özel önem gösterin ve dişlerin arka kısımlarına, bilhassa dolgu, kuron ve diğer restorasyonların çevresindeki alanlara ulaşmaya dikkat edin. Doğru fırçalama için aşağıdaki maddeleri sırayla uygulayabilirsiniz.

gfgfgfgfgf.jpg

Önce üst dişlerinizin daha sonra da alt dişlerinizin dış yüzeylerini fırçalayın
Önce üst dişlerinizin daha sonra da alt dişlerinizin iç yüzeylerini
Bütün dişlerinizin çiğneme yüzeylerini yani üst yüzeylerini temizleyin
Daha ferah bir nefes için dilinizi de fırçalamayı unutmayın

NASIL BİR DİŞ FIRÇASI KULLANMALIYIM?

Birçok diş hekimi, yumuşak kıllı fırçaların plakları ve kalıntıları dişlerden çıkarmak için en iyi çözüm olduğu fikrinde birleşmektedir. Küçük başlı fırçalar da ayrıca tercih edilmektedir, çünkü bu tip fırçalar arka bölgedeki dişler dahil olmak üzere ağzın tüm alanlarına daha iyi ulaşabilmektedirler. Diğer yandan, birçok insan için pilli diş fırçası iyi bir alternatiftir. Pilli diş fırçaları, özellikle fırçalamada güçlük çekenler veya sınırlı el kabiliyetine sahip kişiler için kolaylık sağlamaktadır.

DİŞ MACUNUNUN ÖNEMİ NE?

Kendiniz için uygun olan diş macununu kullanmanız önemlidir. Günümüzde; çürük, dişeti iltihabı, tartar, lekeler ve diş hassasiyeti. gibi birçok problemle savaşmada yardımcı olması için tasarlanmış birçok diş macunu çeşidi bulunmaktadır. Diş hekiminizden kendiniz için uygun olan diş macunu konusunda yardım alabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN