El ve ayak bilekleriniz sık sık kaşınıyorsa aman dikkat! Bu hastalığın ilk belirtisi olabilir

El ve ayak bilekleriniz sık sık kaşınıyorsa aman dikkat! Bu hastalığın ilk belirtisi olabilir

Gözlemlenen semptomlarınızın ardındaki neden karaciğerinizi tehdit ediyorsa, bu göz ardı edilemez bir uyarıdır! Karaciğer, vücut sağlığını destekleyen hayati bir unsurdur!

Karaciğer, vücut sağlığının merkezinde yer alan ve önemi tartışılmaz bir organ. Bu mühim organ, tüm toksinleri vücuttan atma sorumluluğunu taşıdığı için, işlevini yitirdiğinde vücutta toksin birikimi gerçekleşir. Uzmanlar, karaciğerin işlevsiz hale gelmesi sonucunda görünen belirtileri aktardılar. Bu semptomları herhangi bir günde tecrübe ederseniz, hemen bir uzmana başvurunuz!

KARACİĞER VÜCUDUN TOKSİN YÜKÜNÜ HAFİFLETİR

Karaciğer, vücudun hayati unsurları arasında en mühim olanıdır. Bu yüzden belirtilerini göz ardı etmeden incelemek gereklidir. Yapılan çalışmalara göre, insan vücudu, karaciğerle ilgili 100'ü aşkın hastalığa maruz kalabilir. Bu hastalıkların tamamı erken evrede belirti verir ve ihmal edilmezse, tam tedavi ile tamamen iyileşme olasılığı vardır. Karaciğerle ilgili hastalıklar arasında; hepatit, akut karaciğer yetmezliği, karaciğer kistleri, enfeksiyonları ve tümörleri bulunmaktadır.

2-003.jpg

BU 3 BELİRTİYİ KÜÇÜMSEMEYİN VE DOKTORA GİDİN

Karaciğer hastalıkları, ortaya çıkmadan önce 3 önemli belirti verir. Gün boyunca görülen kaşıntı, ellerde ve ayak bileklerinde ödem oluşumu ve bağırsak hareketlerinde düzensizlik. Bu 3 belirti, karaciğerde ciddi bir sorun olabileceğinin uyarısını veriyor olabilir. Bunun yanında, karaciğer hastalıklarını belirten diğer belirtiler de bulunmaktadır. Gözlerde sararma, idrar ve dışkı renginde değişim, iştah kaybı, mide bulantısı, bitmeyen bir halsizlik ve yorgunluk hissi, uykusuzluk, depresyon ve algıda yavaşlama. Bu semptomlar da karaciğer hastalıkları için bir uyarı olabilir.

SAĞLAM BİR KARACİĞER, SAĞLAM BİR VÜCUT ANLAMINA GELİR

Karaciğer, vücut için hayati öneme sahip organlardan biridir. Karaciğer, vücuda alınan tüm toksinlerin temizlenmesi görevini üstlenir. Eğer karaciğer sağlıklı bir biçimde ve düzgünce görevini yerine getirmezse, vücuda alınan tüm toksinler temizlenemez ve beden adeta bir toksin çöplüğüne dönüşebilir. Uzmanların belirttiği gibi, gün boyunca ortaya çıkan kaşıntı, el ve ayak bileklerindeki ödem ve bağırsak hareketlerinde düzensizlik karaciğer hastalıklarının önemli belirtileri olabilir.

Hayatın ritmini kesintisiz sürdürebilmek için karaciğerin sıhhati büyük önem arz eder. Bu nedenle, yaşadığınız semptomları küçümsememeli ve zamanında profesyonel yardım almalısınız. Karaciğer sağlığınızı korumak ve yaşam kalitenizi artırmak için doktorunuzla düzenli olarak görüşmekten çekinmeyin.

Yani, unutmayın: Sağlam bir karaciğer, sağlıklı bir vücut anlamına gelir. Bu nedenle, karaciğerinize iyi bakmak, genel sağlığınıza ve yaşam kalitenize de iyi gelecektir. Bununla birlikte, yaşadığınız belirtiler karaciğerle ilgili bir sorunu işaret ediyorsa, vakit kaybetmeden profesyonel yardım almanız gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN