Fahrettin Koca'dan Strep A açıklaması! En iyi önleme yolunu anlattı: Bu belirtileri gördüğünüz an 112'yi arayın

Fahrettin Koca'dan Strep A açıklaması! En iyi önleme yolunu anlattı: Bu belirtileri gördüğünüz an 112'yi arayın

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni vakalar hakkında halkı uyarmaya devam ediyor. Fahrettin Koca belirli bir süredir etkisini gösteren Strep A vakasına dair açıklamalarda bulundu. Avrupada her geçen gün etkisini büyüten Strep A, çocuklu aileleri endişelendiriyor. Peki Strep A nedir? İşte tüm detaylar...

Sağlık Bakanı Strep A vakaları hakkında uyarılarda bulundu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Avrupa'da giderek etkisini göstermeye devam eden Strem A vakasına dair kritik açıklamalarda bulundu. Strep A enfeksiyonuna yakalanan kişi veya kişiler oldukça zor bir şekilde bu enfeksiyondan kurtulabiliyor.

Geçtiğimiz gün Twitter sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Fahrettin Koca Strep A enfeksiyonuna değindi. Bakan tarafından yapılan paylaşımda, eylül ayı itibariyle Avrupa ülkelerinde A Grubu Beta-Hemoltik Streptokok enfeksiyonun görüldüğünü belirtti.

Ülkemizde de görülen Strep A vakaları vatandaşı endişelendirdi. A grubu beta-hemolitik streptokok enfeksiyonu boğaz iltihabı ve ciltte enfeksiyon şekilde görülen hafif enfeksiyon olduğunu da belirtti.

resim-38078745.jpg

Strep A belirtileri nelerdir? Belirtilere dikkat edin!

Strep A enfeksiyonu görülen kişilerde öksürme ve hapşırma gibi eylemlerin sık sık yaşandığı biliniyor. Hapşırmasıyla birlikte yayılan damlacıklara doğrudan maruz kalma halinde veya mikrobun yayıldığı yüzeye el yoluyla temas ettikten sonra elinizi yıkamadan ağız, burun veya göz temasında hastalık bulaşıcı bir hale gelebilir. Strep A enfeksiyonunu önlemenin en iyi ve basit yolu ellerinizi sürekli olarak sabun ve su eşliğinde yıkamanız olacaktır.

Enfeksiyon kapan kişinin ilaç tedavisinin başlamasıyla birlikte 24 saat sonrasında bulaşıcılık söz konusu olmaktan çıkıyor. Çocuğunuzda veya kendinizde aniden başlayan ateş, boğaz arısı var ve ateş düşürücü ilaçlara rağmen düşmek bilmiyor ise, durumunuz daha da kötüye gidiyorsa, normalden daha az yemek yiyor veya sıvı alınmıyorsa, nefes almakta güçlük çekiyor, vücudunuzla döküntüler yaşanıyorsa acilen 112 Acil Servisi arayarak hastaneye gitmeniz tavsiye edilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN