Çizgi filmlerde bile öve öve anlatıldı çocuklar tabak tabak götürdü!Yıllarca zehir tüketmişiz! Ertesi güne kaldıysa doğruca çöpe

Çizgi filmlerde bile öve öve anlatıldı çocuklar tabak tabak götürdü!Yıllarca zehir tüketmişiz! Ertesi güne kaldıysa doğruca çöpe

Sağlık açısından son derece faydalı olan besinleri fark etmeden faydasız bir hale dönüştürebiliyoruz. Zengin lif içeriği, demir oranıyla çizgi filmlere bile konu olan o besini sakın ertesi güne bırakmayın. Resmen içten içe zehirliyor. İşte tüm detaylar…

Sağlık açısından son derece faydalı olan besinler arasında yer alan ıspanak çizgi filmlere bile konu oluyor. Temel Reis'in kutu kutu tükettiği ıspanağı siz siz olun ertesi güne bırakmayın. Faydası bir yana resmen zehre dönüşüyor. İşte tüm detaylar…

ISPANAĞIN FAYDALARI NELERDİR?

Ispanak içerisinde bol miktarda C, E ve B vitaminleri bulunmaktadır. Magnezyum, demir ve kalsiyum içeren ıspanak besin değeri yüksek gıdalar arasında yer alıyor.

Ispanağın yeşil yaprakları içerisinde bulunan A vitamini ile göz sağlığı için son derece yararlıdır.

Sindirimi kolay ve idrar söktürücü olan ıspanak kilo verme sürecinde de oldukça etkili bir besindir.

Çiğ olarak salatalarda tüketilen ıspanak zengin lif kaynağı ile iştahı bastırarak protein üretimi sağlar.

Sindirim sistemi sağlığı için son derece yararlı olan ıspanak özellikle mide sağlığını korumaktadır.

İçerisinde bulunan beta karoten ve C vitamini ile serbest radikalleri zarar veren kolon hücrelerini korumaya da yardımcı olur.

ispanak-pisirme.jpg

FAZLASININ FAYDASINDAN ÇOK ZARARI VAR

Ispanağın aşırı tüketilmesi durumunda vücuttaki enzimleme oranı artarak asitlenmeye neden olmaktadır. Bu kapsamda aşırı tüketilen ıspanağın vücutta zehirleme etkisi yarattığı ortaya çıktı.

Bunun yanı sıra gaz sıkışması, karın şişkinliği gibi problemlere neden olan ıspanak bağırsak fonksiyonunu hızlandırarak ishal yapma özelliğine de sahiptir.

Ispanak içerisinde bulunan nitrat, nitrojenin katılaşması ile birlikte doğal olarak oluşan suda eriyen bir bileşen ortaya çıkıyor. Ispanak yemeği 2 kereden fazla ısıtıldığında ise nitrite dönüşmektedir.

ispanak-yemegi.jpg

Besin zehirlenmesine yol açan nitrit bileşeninin vücuda alınması ile birlikte zehirlemeler ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle ıspanak yemeğinin ertesi güne bırakılmaması gerekmektedir. Bunun yanı sıra ıspanak yemeğinin de iki kereden fazla ısıtılmaması öneriliyor.

Ispanak yemeğine alerjisi olan insanlarda bulunmaktadır. Ispanak tüketirken cildinizde döküntü, nefes darlığı ve diğer alerjik reaksiyonlar ortaya çıktığında hemen sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekiyor.

E vitamini emilimine engelleyebilecek bir madde içeren ıspanak yüksek miktarda tüketilmesi durumunda E vitamini eksikliğine yol açmaktadır.

Ispanak içerisinde yer alan oksalatlar kalsiyumun emilimini engellerken kalsiyum eksikliğine de neden olabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN