Fazla Kilolarından Kurtulmak İsteyenler Dikkat! Canan Karatay, Uyurken Kilo Vermenin Sırrını Verdi...

Fazla Kilolarından Kurtulmak İsteyenler Dikkat! Canan Karatay, Uyurken Kilo Vermenin Sırrını Verdi...

Mevsim geçişlerinde kilo alımları hızla artar. Özellikle kadınlarda basen erkeklerde ise göbek kısmında yağlanmalar meydana gelir. Alınan bu kilolardan kurtulmak istiyorsanız Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Canan Kartay'a kulak verin. Fazla kilolarından kurtulmak isteyenler dikkat! Prof. Dr. Canan Karatay, uyurken kilo vermenin sırrını verdi.

Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, fazla kilolarından kurtulmak isteyenlere hayat kurtaran bir tavsiyede bulundu. Son dönemde hızla obezlik artarken alınan kilolar oldukça zor veriliyor. Peki uyurken kilo vermek ister misiniz? Canan Karatay, uyurken kilo vermenin sırrını verdi. Her zaman enerjik ve düzenli olarak hareket edilmesini vurgulayan Karatay, leptin hormonuna dikkat çekerek uyarıda bulundu.

FAZLA KİLOLARINDAN KURTULMAK İSTEYENLER DİKKAT!

Sağlıklı beslenme ve uyarılarıyla dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, fazla kilolarından kurtulmak isteyenlere kritik bir uyarıda bulundu. Leptin hormonuna değinen uzman, uyurken de kilo verebileceğinizi vurguladı. Leptin vücut ağırlığını ve aynı zamanda enerji dengesini düzenleyen önemli hormanlardan biri olduğunu belirten Karatay, sırrını paylaştı.

fazla-kilolarindan-kurtulmak-isteyenler-dikkat-canan-karatay-uyurken-kilo-vermenin-sirrini-verdi-1.jpg

Yağ dokusundaki büyüklüğe bağlı olarak salgılanan hormonun temel işlevi, beynin hipotalamus diye tanımlanan bölgesini etkiler ve bu kapsamda iştahı da düzenler. Yani leptin hormonu beyne tokluk hissi verir. Sinyal göndererek aşırı gıda tüketimi ihtiyacını ortadan kaldırır.

CANAN KARATAY UYURKEN KİLO VERMENİN SIRRINI VERDİ

Duygusal açlıkların insanı yemeye yönlendirdiğini belirten Karatay, obezitenin bu durumlarda ortaya çıktığını belirtti. Bu, beyindeki açlık sinyalini artırma durumunu ortaya çıkarabilir ve kişinin daha çok yemesine neden olabilir. Bu nedenle leptin hormonunun sağlıklı düzenlenmesi kilo verme ve kilo yönetimi açısından son derece önemlidir. Düzenli uyku ise bu hormanı yatıştırır ve insanın sağlıklı kilo almasına fayda sağlar.

fazla-kilolarindan-kurtulmak-isteyenler-dikkat-canan-karatay-uyurken-kilo-vermenin-sirrini-verdi-2.jpg

Leptin hormonunun etkili aktivasyonu ise şu şekilde:

- Sağlıklı ve dengeli beslenme,

- Beslenmede aşırıya kaçılmaması. Porsiyon kontrolünun uygulanması.

- Omega 3 gibi sağlıklı yağlar leptin hormonunun daha düzgün çalışmasına yardım eder.

- Dikkatli bir şekilde antrenman yapın. Haftanın 4 günü tempolu yürüyün veya koşun. Yetersiz uykunun leptin hormonu üzerinde olumsuz etkisi vardır. O yüzden iyi uyuyun.

- Kronik stres leptin direncine neden olabilir. Stres yönetimi teknikleriyle leptin hormonunun etkilerini artırarak stresi azaltabilir.

- Bol su tüketimi.

- Fast food yemeyin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN