Haftada 3 kez yapılacak bu basit egzersizle göbek derdine son! Sonuçlara çok şaşıracaksınız

Haftada 3 kez yapılacak bu basit egzersizle göbek derdine son! Sonuçlara çok şaşıracaksınız

Kış boyu kalın elbiselerin altına gizlenen fazla kilolar baharın gelmesiyle ortaya çıktı. Uzmanlar kendi evinizde haftada üç kez yapılacak bir yöntemle göbekte biriken yağların basitçe eritilebileceğini söylüyor. Sonuçları ise sizi çok şaşırtacak!

Nisan ayının gelmesiyle bahar ayağını kapıdan içeri uzattı. Bu sene sert bir kış geçirdik. Kar yağışlı ve yağmurlu havaları gördük. Soğuğu iliklerimize kadar hissettik. Kışın kendimizi sıcak tutmak için giydiğimiz giysilerimiz vücudumuzu sıcak tutarken fazla kilolarımızı da gizledi. Şimdi havaların ısınmaya başlamasıyla ceketlere paltolara, bol kesim kazaklara veda ediyoruz. Baharın gelmesi kimilerinin içini kıpır kıpır ederken kış boyu 'Nasılsa görünmüyor' diyerek rahat rahat atıştıranları bir endişedir aldı.

remove-4559326-1920.jpg

Dolaplardaki tişötler, kısa kol gömlekler, mayolar yavaş yavaş ortaya çıkacak bununla birlikte bol elbiselerin altına gizlenen kilolar da kendisini saklayacak yer bulamayacak.

İster istemez aynaya bakıyorsunuz ve gözleriniz hemen midenize gidiyor. Açıkça herkes düz veya yontulmuş değil, tıpkı herkesin vücudunu gevşek ve serbest bırakmadığı gibi.

Kilolarını hiç umursamayanlar da var, öte yandan estetik bir sorun olarak gördüklerini söyleyerek bir an önce düzeltmek isteyenler de... Sadece kilolarını sorun etmeyenler için değil, kışın alınan kiloları estetik sorun olarak gören için de, haftada en az üç kez doğru bir şekilde tekrarlanırsa, sorunla başa çıkmamıza yardımcı olabilecek bazı alıştırmalar var. Tabii sadece bunlar yeterli değil, daha uygun bir diyetle birleştirilmezse.

ŞİMDİ SÖZÜ BIRAKIP UYGULAMAYA GEÇELİM

Hemen bir minder alıp yüz üstü yere yatarak başlayalım. Dizleri büküyoruz, kollar vücut boyunca uzatılmış ve boyun yerden kaldırılmış halde yerden kaldırıyoruz. Daha sonra bisiklet üzerinde klasik pedal çevirme hareketini yapıyoruz, önce sol bacağını sonra sağını uzatıyoruz. Tekrar bir araya geldiklerinde , bel bölgesini kaldırmadan gövde pelvise doğru hareket edecek şekilde crunch hareketi yapacağız. Hareket her seans sonunda en az üç kez 30 saniye ara ile en az on kez tekrarlanmalıdır.

man-2264825-1920.jpg

Haftada en az 3 kez yapılacak bu basit egzersizlerle sarkık göbeği yok ederek vücudumuzu nasıl şekillendirebiliriz?

Bir sonraki egzersiz için dik durmamız gerekecek. Kollar katlanmış, boksör stili nöbetçi, çift küçük yan atlama, sonunda gideceğimiz yönden karşı bacağınızı kaldıracağız. Yani, sağa iki sıçrama yaptığımızda, sanki yanal bir yönde bir şeye tekme atacakmış gibi, solu kaldıracağız. Diğer tarafta tam tersi. Önemli olan hareketlerin esnek olması ve dizleri oldukça bükük parmak uçlarında olmasıdır. Her seans için otuz saniyelik bir ara olmak üzere, yan başına 10 atlama, en az üç.

people-2562216-1920.jpg

Bir sonraki egzersiz , bir tekme ile bacağı uzatmaktan, bu sefer diğeriyle yerinde zıplamaktan ve kolları dönüşümlü olarak hareket ettirmekten oluşacaktır. Daha açık olmak gerekirse, yarış sırasında yaptıkları hareketi simüle etmek. Her zamanki dinlenme ile üç seans için sağ bacak için on, sol için on uzatma.

woman-2250970-1920.jpg

Son olarak, son egzersizi minderin üzerinde tekrar yapıyoruz. Oturma pozisyonunda, dizler bükülü, ayak parmakları uzatılmış ve kollar boksör pozisyonunda, şimdi varsayımsal darbeler vermeye hazır. Önce sağa dönün ve sol kolu uzatın, ardından tam tersi. Bunu yaparak eğik karınları çalıştıracağız. Seanslar arasında otuz saniye dinlenme, tercihen üç, yan başına on hareket.

yoga-1146277-1920.jpg

Bu nedenle, göbeği ortadan kaldırarak vücudumuzu nasıl şekillendireceğimizi gördük. Haftada en az 3 kez yapılacak bu egzersizlerle ulaşabileceğimiz bir hedef.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN