Halsizliğin nedeni sabah kahvaltısı! O besini sofranıza koymayın, enerjiyi hüp diye bitiriyor

Halsizliğin nedeni sabah kahvaltısı! O besini sofranıza koymayın, enerjiyi hüp diye bitiriyor

Çoğu uzman tarafından söylenen ve uzun yıllardır kabul edilen en önemli öğün kahvaltıdır. Lakin burada dikkat edilmesi gereken nokta kahvaltıda ne tüketildiğidir. İyi bir kahvaltı sağlıklı bünyelere sahip olmaya yararken kahvaltıda tüketilmemesi gereken yiyecekler tam tersi duruma yol açabilir. Peki kahvaltıda neler tüketilmemeli? İşte konuya ilişkin detaylar…

Öğlen yemeğine kadar tok bir hisse sahip olabilmek için kahvaltıda protein, lif ve sağlıklı yağlardan oluşan besinler tüketilmelidir. Lakin çoğu kahvaltı önemli olan kriterleri karşılamayarak bünyenin kısa sürede acıkmasına neden olur.

BESİNLERİN İÇERİĞİNE DİKKAT

Kahvaltıda tükettiğiniz şekerli tahıllar, uzun süre tok kalmanıza fayda etmez. Besinlerdeki yoğun şeker oranı her ne kadar hoşunuza gitse de kan şekerinizde hızlı bir yükselişe yol açabilir. Bu durum ise kan şekerini düşüren insülinin devreye girmesine ve doğal olarak da sinirlilik haline ve açlığa yol açar.

Bu noktada sabah kahvaltısında tercih edilen granola gibi yiyecekler sağlık sorunlarına neden olabilir. Özellikle de obezite, tip 2 diyabet ve kalp hastalığı ile bağlantılı olan ilave şeker içeren bu yiyecekler sağlıklı bir kahvaltı anlamına gelmez.

KREP VE WAFFLEDAN UZAK DURULMALI

Tadından dolayı vazgeçilmez yiyecekler arasında yer alan krep ya da waffle, genelde rafine undan yapılmakta ve üzerine tereyağ ve şurupla yapılmaktadır. Bu durum ise sağlığınız için olumlu değildir. Dolayısıyla hızlı bir şekilde doyursalar bile hızlıca acıkmanıza neden olur.

Bu yiyeceklerden vazgeçmek istemiyorsanız tam tahıllı veya badem, nohut unu gibi diğer yoğun besleyici bileşenler içeren versiyonları tercih edebilirsiniz. Şurup yerine de daha sağlıklı olacak fındık ezmesi kullanabilirsiniz.

TEREYAĞLI TOST İLE ARANNIZA MESAFE KOYUN

Basit ve kolay bir kahvaltı seçeneği olan tereyağlı tost, protein eksikliğinden ötürü uzun süre tok kalmanıza fayda sağlamaz. Bunun yanı sıra karbonhidrat yuvası olan ekmek seçimi de oldukça önemli. Eğer tam tahıllı ekmek tercih ederseniz daha mantıklı bir kahvaltı etmiş olabilirsiniz. Bunun yanı sıra kahvaltıda domates, salatalık veya yeşil yapraklı sebzeler tüketmek de sağlıklı bir kahvaltı yapmanıza yardımcı olur.

MUFFİN TÜKETİMİNE DİKKAT

İçerisinde kepek, yulaf, elma veya yaban mersini gibi sağlıklı bileşenler içeren muffin tüketimi sağlıklı bir kahvaltı olarak bilinse de aslında bu bir yanılgıdır. Çoğu muffinin afine beyaz un, yağ ve yoğun bir orana sahip şekerle yapılıyor olması sağlıksız beslenmeye yol açmaktadır. Bunun yanı sıra protein ve lif içeriği oldukça düşüktür. Ayrıca muffinler kalori deposudur. Dolayısıyla kahvaltıda tercih edilmez.

KAHVALTIDA HAMUR İŞİNDEN UZAK DURUN

Kahvaltıların vazgeçilmezi olan poğaçalar, açmalar, gözlemeler tercih edilmemesi gereken besinler arasındadır. Bu yiyecekler hem protein ve lif açısından fakirdir hem de şeker, yağ ve kalori deposudurç Dolayısıyla kahvaltıda bunları tüketmeniz hem çabuk acıkmanıza yol açar hem de kilo almanıza neden olur.

AZ YAĞLI VE YAĞSIZ YOĞURT YERİNE DOĞAL YOĞURT TERCİH EDİN

Yoğurt, insan vücudu için oldukça önemli bir yere sahiptir. Lakin hazır ve az yağlı, yağsız yoğurtlar için bunları söylemek pek mümkün değil. İlave şeker yönünden yoğun bir içeriğe sahip yoğurtlar sağlıksız beslenmenize neden olmaktadır. Dolayısıyla bu yoğurtların yerine doğal yoğurt tercih etmeniz daha doğru olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN