Her Gün Limonlu Su İçmek İçin 8 Neden! İşte Limonlu Suyun Vücudunuza Faydaları

Her Gün Limonlu Su İçmek İçin 8 Neden! İşte Limonlu Suyun Vücudunuza Faydaları

C vitaminin en yüksek olduğu turunçgillerin gözdesi limonun saymakla bitmeyen faydası vardır. Hem içini hem de kabuğunu kullandığımız limon sofralarımızdan eksik olmaz. Haberimizde limonlu su içmenin vücuda faydalarını derledik...

Limonlu su içmek sağlığa birçok fayda sağlar. Limonlu su: Basit bir bardak suyu canlandırmak için esas olarak bir dilim limon ekliyoruz. Ancak her gün limonlu su içmenin sağlığa birçok faydası olduğunu biliyor muydunuz? O kadar çok ki, muhtemelen o sarı meyveyi stoklamak için kendiliğinden pazara koşmaya meyilli hissedeceksiniz. Faydalarını mı merak ediyorsunuz? Bunları sizin için listeliyoruz.

5e5a28e35cf3b01e044c8328.webp

1. YAŞLANMA KARŞITI

Hepimiz yaşlanırız, ancak bu, sarkmış ciltle yetinmemiz gerektiği anlamına gelmez. Yüksek dozda C vitamini sayesinde limonlu su, hasarlı cilt hücrelerinin onarılmasına yardımcı olur ve lekeleri, derin oyukları, kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltır.

2. AKNEYİ ÖNLEMEYE YARDIMCI OLUR

İyi miktarda limonlu su cildinizi içeriden iyileştirmeye yardımcı olabilir. Bu sivilce, siyah nokta ve diğer cilt lekelerinin tamamen yok olacağı anlamına gelmiyor ama denemeye değer değil mi?

5d9d968f2269a20478481ec7.webp

3. DAHA GÜÇLÜ, DAHA SAĞLIKLI SAÇLAR

Limonlu su saçınızın sağlığını korumaya yardımcı olur. Limonun iyi özellikleri ayrıca saç köklerini güçlendirerek yeni saç büyümesini teşvik eder. Ayrıca limon suyunun saçın yağlılığını azaltmaya yardımcı olabilecek büzücü bir özelliği vardır.

4. HASTALIKTAN DAHA HIZLI İYİLEŞME

Kanayan diş etleriniz var mı? Bir bardağı ılık suyla doldurun ve bir limonun suyunu ekleyin. Bir dakika gargara yaptıktan sonra kanamanın azaldığını fark edeceksiniz. Limon suyunun bu temizleyici etkisi aynı zamanda hastalıktan kurtulmaya da yardımcı olur. Yüksek ateşiniz veya boğaz ağrınız mı var? Limonlu su bakterileri öldürmeye yardımcı olur.

5ddc4042ae298b8e38819c01.webp

5. SİNDİRİMİ DESTEKLER

Şişkinlik, karın ağrısı veya kramplar: Zaman zaman hepimizin başına gelir. Bir bütün limonun suyuyla birlikte bir bardak ılık su alın. Bu, krampları veya ağrıyı hızla ortadan kaldıracak olan sindirimi artırmaya yardımcı olabilir.

6. DAHA SAĞLIKLI BÖBREKLER

Yeterince su içmenin böbreklerimiz için iyi olduğunu hepimiz biliyoruz. Peki limonlu su içmenin böbreklerimizi daha da mutlu ettiğini biliyor muydunuz? Limon, toksinlerin ve atıkların vücudumuzdan daha hızlı atılmasına yardımcı olur.

13333015-728xauto.webp

7. BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ GÜÇLENDİRİN

Limon, C vitamini ile doludur ve bu nedenle bağışıklık sisteminiz için büyük bir destek sağlayabilir. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olur, hastalıkları önlemenize veya bunlarla savaşmanıza yardımcı olur.

8. AKCİĞER İYİLEŞTİRME

Düzenli olarak astım veya bronşit gibi solunum problemleriniz varsa limonlu su yardımcı olabilir. Açıkçası, sorun sadece bir bardak limonlu su içerek ortadan kalkmayabilir, ancak günde bir bardak solunum sistemini iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN