Her gün zencefil shot içersen ne olur? İşte bilimsel yanıtı…

Her gün zencefil shot içersen ne olur? İşte bilimsel yanıtı…

Kış aylarının bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılan mucizevi ürünü zencefil son günlerde ünlü bir akımın parçası oldu. Zencefil shot olarak dillerden dillere dolanan akımın faydalı mı zararlı mı olduğu belli oldu! İşte zencefil shot tüketirken dikkat edilmesi gerekenler…

Konsantre miktarlarda zencefil kökünden yapılan içecekler hastalık önlemeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı oluyor. Son günlerde oldukça büyük bir akım haline dönüşen zencefil shotın nasıl tüketilmesi gerekliydi en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Sağlıklı olduğu bilinen zencefilin faydaları ve zararları da bulunmaktadır. İşte zencefil shot tüketirken dikkat edilmesi gerekenler…

ZENCEFİL SHOT NEDİR?

Ginger shot olarak bilinen zencefil shot, konsantre bir içecek olarak karşımıza çıkmaktadır. Tariflere göre ufak değişiklikler görülürken temelinde limon suyu, portakal suyu, zerdeçal, acı biber veya manuka balı içeren bir içecek olarak karşımıza çıkıyor. Taze zencefilin kökünün sıkılması ile elde edilen bu içecek gıda sektöründe fabrikalarda üretilerek satılabildiği gibi evde de kolaylıkla yapılabiliyor.

zencefil-shot-1.jpg

ZENCEFİL SHOT FAYDALARI NELERDİR?

Kış aylarının vazgeçilmez detoksları arasında yer alan zencefil birçok farklı etkiyi de beraberinde getiriyor. Yüksek de olsa zencefil takviyelerinin vücut açısından faydaları şu şekildedir:

  • Güçlü bir antienflamatuar ve antioksidan etkileri sahiptir.
  • Romatoid artrit ve inflamatuar bağırsak sağlığı, astım ve bazı kanserlik gibi hastalıklarda iltihaplanmanın önüne geçer.
  • Mide bulantısı ve sindirim sorunlarını yatıştırır.
  • Mide ülserine karşı koruma sağlar.
  • Bağırsak krampları ve şişkinliği azaltmaya yardımcı olur.
  • Hazımsızlığa iyi gelir.
  • İltihaplanmanın önüne geçer.
  • Kan şekeri kontrolü sağlar.
  • Kilo kaybına yardımcı olur.
  • Vücutta antikanser özelliği gösterir.
  • Pankreas kanseri de dahil olmak üzere kanser türlerine karşı koruma sağlar.

ginger-shot.jpg

ZENCEFİL SHOT ZARARLARI NELERDİR?

Bu tarz içeceklerin uzun süreli tüketilmemesi gerektiği Uzmanlar tarafından sık sık vurgulanıyor. Kan sulandırıcı etkiye sahip olan zencefilin kan incelttiği bilinirken uzmanlar bu konuda herkese uyarıyor. Yüksek dozlarda zencefil tüketimi konusunda dikkatli olunması gerektiği belirtilirken birkaç gün uygulanan bu detoksun uzun süreli olmaması gerektiğinin altı çiziliyor. Bu nedenle her gün tüketilmemesi gerekmektedir.

zencefil-shot-icmek.jpg

EVDE ZENCEFİL SHOT NASIL YAPILIR?

Meyve suyu barları, bazıları spirulina veya acı biber gibi benzersiz malzemeler içerenler de dahil olmak üzere düzenli olarak çeşitli türlerde zencefilli şuruplar yapar. Önceden hazırlanmış zencefilli shotları, özel bakkallardan ve sağlıklı gıda mağazalarından ve çevrimiçi olarak da satın alınabilir. Ancak mutfağınızın rahatlığında kendi zencefilli shotlarınızı yapmak oldukça kolaydır. Meyve sıkacağınız yoksa onun yerine blender kullanabilirsiniz.

  1. 24 gram soyulmuş taze zencefil kökünü 1/4 su bardağı (60 ml) taze sıkılmış limon suyuyla birleştirin.
  2. Yüksek hızda karıştırın.
  3. Karışımı ince bir süzgeçten geçirin ve suyunu ayırın.
  4. Her gün bu zencefil karışımından 30 ml alın ve kalanını buzdolabında hava geçirmez bir şişede saklayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN