Her Sabah Zencefil Tüketirsek Ne Olur? Güne Zencefil İle Başlamanın Etkilerini Öğrenince Çok Şaşıracaksınız!

Her Sabah Zencefil Tüketirsek Ne Olur? Güne Zencefil İle Başlamanın Etkilerini Öğrenince Çok Şaşıracaksınız!

Taze veya toz halinde yiyebilir, bir tabakta kullanabilir veya onunla çok kolay bir şekilde çay yapabilirsiniz. Biraz taze zencefili kaynar suya atın ve biraz bekletin. Güne bir fincan zencefil çayı ile başlayın ve sağlığınız için neler yapacağına şaşıracaksınız!

Güne biraz zencefille başlamanın bu kadar sağlıklı olduğunu biliyor muydunuz? Zencefilin vücudunuz için iyi olduğunu muhtemelen zaten biliyordunuz; bu artık yaygın bir bilgidir. Bağışıklık sisteminizi güçlendirir, sindirim ve metabolizmanız üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Bunun yanı sıra anti bakteriyel işlevi vardır ve boğaz ağrısına karşı yardımcı olur. Ancak bunlar, bu süper besinin şaşırtıcı özelliklerinden sadece birkaçı.

haberici-001.jpg

ZENCEFİLİN MUCİZEVİ ETKİLERİ

Zencefil: toksik maddeleri parçalayan ve bunların vücudunuzda birikmemelerini sağlayan antioksidanlarla doludur.

Isı: Her zaman üşüyor musun? Yoksa hala soğuk havaya uyum sağlamanız mı gerekiyor? Zencefil, vücudunuzu içten dışa ısıtır.

Sindirim: Sindiriminiz için iyidir. Bu yüzden her zaman zencefil tüketmeyi tercih edebilirsiniz. Günlük olarak tükettiğiniz yiyeceklerden çok fazla yediğinizde midenizi sakinleştirir. Ayrıca, şişkinliğe karşı yardımcı olur.

Araç tutması: Zencefil, taşıt tutması, baş dönmesi ve mide bulantısına karşı inanılmaz (ve kanıtlanmış!) bir tedavidir. Ayrıca hamilelik sırasında sabah bulantılarına karşı da yardımcı olur.

Anti-inflamatuar: Çok sayıda çalışma, düzenli zencefil alımının bir anti-inflamatuar etkiye neden olabileceğini kanıtlamıştır. Farklı romatizma türleri gibi iltihaplı hastalıklara bu şekilde yardımcı olabilir. Boğaz ağrısı mı var? Alternatif tıbba göre zencefil larenjitin önlenmesine yardımcı olacaktır.

Detoks: Zencefil kan dolaşımının yanı sıra sağlıklı bir terlemeyi de uyarır. Toksinlerin vücudunuzu terk etmesine neden olan şey budur: bu doğal bir detoks!

haberici2-001.jpg

ZENCEFİLİN BESİN DEĞERLERİ

100 gram zencefil kökünde;

1,8 g protein
79,6 kcal
18 g karbonhidrat
0,8 g yağ
2,0 g lif
16 mg kalsiyum
5 mg C vitamini
43 mg magnezyum
415 mg potasyum
0,6 mg demir bulunur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN