Herkes yıllardır yanlış yapıyormuş! Canan Karatay yine haklı çıktı: Eğer çayı böyle içiyorsanız... Felaket!

Herkes yıllardır yanlış yapıyormuş! Canan Karatay yine haklı çıktı: Eğer çayı böyle içiyorsanız... Felaket!

Sağlık konusunda yaptığı açıklamalar ve bulunduğu tavsiyelerle dikkat çeken Canan Karatay bir kez daha haklı çıktı! Geçtiğimiz günlerde çayın yanlış tüketildiği ve sağlığı olumsuz etkilediğine değinen Karatay'ın açıklamaları tekrardan gündem oldu...

Geçtiğimiz günlerde çayın tüketimiyle ilgili açıklamalarda bulunan Canan Karatay, "Bana 'Çayı şeker koymadan nasıl içelim' diye soruyorlar. Ben de 'Tereyağı koyun' diyorum. Tereyağı, İngiltere gibi batı ülkelerinde krema olarak çayın içine koyulur" ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca Karatay, bunun yanı sıra limonlu su içtiğini söyleyerek bunun faydalarına da değinmiş ve çayı şekersiz içemeyenlerin şeker yerine limon kullanabileceğini belirtmişti.

Karatay'ın açıklamalarının ardından yapılan bir araştırmada çayın şekerli değil limonlu içilmesinde birçok fayda sağladığı ortaya çıktı. Uzmanlar, limonlu çay içmenin sağlık üzerinde sayısız faydası olduğunu açıkladı.

c-h-4-1.jpg

LİMONLU ÇAYIN FAYDALARI

Limonlu çay, lezzet ve sağlık açısından oldukça önemli bir içecek. Özellikle kış aylarında tüketilen limonlu çayın, sağlığa birçok faydası bulunuyor. İşte, o faydalar...

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR

Limonlu çay, içeriğinde C vitamini sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlıyor. Bu da vücudun hastalıklar karşısında daha dirençli olmasını sağlıyor.

SİNDİRİMİ DÜZNELİYOR

Limonlu çay, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardım ediyor. Limonun içeriğindeki asitler, sindirim enzimlerinin salgılanmasını artırarak sindirimi kolaylaştırıyor. Aynı zamanda limonlu çaydaki anti-inflamatuar özellikler sayesinde sindirim sistemi sorunlarını minimuma indirebilirsiniz.

c-h-4-2.jpg

ANTİOKSİDAN ETKİSİ

Limonlu çay, içeriğindeki antioksidanlar sayesinde vücuttaki serbest radikallerle savaşıyor. Serbest radikaller, yaşlanma sürecini hızlandıran ve çeşitli hastalıklara yol açan etkenlerdir. Limonlu çay tüketimi ise vücudu serbest radikaller ve neden oldukları olumsuzluklara karşı korur.

STRESİ AZALTIYOR

Limonlu çaydan yayılan hoş koku ve ferahlık etkisi, stresin azalmasını sağlar. Öyle ki içeriğindeki L-teanin adlı bileşik, stresin azalmasını sağlayan doğal bir amino asittir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN