Hızlı kilo vermek için neler yapmalısınız? İşte fazla kilolardan kurtulmanın en kolay yolu!

Hızlı kilo vermek için neler yapmalısınız? İşte fazla kilolardan kurtulmanın en kolay yolu!

Kısa sürede on kilo vermek birçok kişinin hayalidir. Beş günde üç kilo vermeyi hayal edenler bile var. Muhtemelen asla diyetisyenlerin ve beslenme uzmanlarının onayını bulamayacak rakamlar. Bunun nedeni, sağlıklı ve risksiz kilo kaybının kademeli olması gerektiğidir.

İşte bu yüzden hızlı bir kilo verme stratejisi arayan herkes, uzmanların ve bilimin tavsiyelerini öğrenmekle iyi eder. Yürüyerek veya egzersiz yaparak kilo vermek bazı şeylere yardımcı olabilir.

HIZLI KİLO VERMEK İÇİN NE YEMELİSİNİZ, BİLMENİZ GEREKENLER

Yapılacak ilk doğru şey elbette bir diyetisyen veya beslenme uzmanı ile iletişime geçmek olacaktır. Özellikle kaybedecek kilolar çoksa. Ani gıda kesintileri ve dengesiz beslenme, sağlık riskini ve kilo vermede başarısızlığı artıracak faktörler olacaktır.

Bu öncül ile genel bir resme sahip olmamızı sağlayan bazı kavramlarla ilişki kurmak kolaydır.

Birincisi, bilimsel onayı olmayan mucizevi çözümler aramaya gerek yok. Örneğin birçoğu, hızlı kilo vermenizi sağlayan yiyeceklerin neler olduğunu merak ediyor, ancak uzmanların açıkladığına göre kötü haber şu ki, bunlar olmayacaktır. Farkı yaratan, uzun vadede gıda davranışıdır.

1-010.jpg

KİLO VERMEK İÇİN HANGİ BESİNLERDEN VAZGEÇİLMELİDİR?

Aslında her insanın, özelliklerine ve yaşam tarzına bağlı olarak bir kalori gereksinimi vardır. Çok kalorili yiyecekler yemek, ihtiyaçlarınızın üzerine çıkma riskini artırır ve bu davranış uzun vadede tekrarlanırsa, sonunda fazladan kilo alırsınız. Tersine, sağlıklı beslenmek ve belirli sınırlar içinde kalmak, kilonuzu korumanıza izin verir.

Bu nedenle, genel olarak kilo vermek için, kızarmış yiyecekleri, özellikle yağlı yiyecekleri ve dengeli beslenmeyi desteklemeyen tüm unsurları ortadan kaldırmanız veya güçlü bir şekilde sınırlamanız istenir.

KİLO VERMEK İÇİN NE YEMELİ?

Tavuk göğsü, genel olarak yağsız et, sebze vb. gibi ürünlerin kilo verme diyetlerinde sıklıkla bulunmasının tam tersi nedenidir.

Hepsi düşük kalorili yiyeceklerdir ve doğru şekilde bir araya getirildiğinde dengeli bir diyet yapmanızı sağlar. Ancak sağlıklı beslenmenin de çeşitlendirilmesi gerektiği ve herkesin kendi ihtiyaçlarının olabileceği düşünüldüğünde bunlar sadece birkaç örnek.

Unutulmaması gereken şey, bu nedenle kilo verdiren yiyecekler ve şişmanlatan yiyecekler olmadığıdır. Farkı yaratan, her zaman sonuçları uzun vadede ortaya çıkan bir gıda davranışının birleşimidir.

Aslında kilo vermek istiyorsanız, sözde kalori açığı oluşturmanız gerekir. Her gün biraz daha az yerseniz ve uzun vadede ihtiyacınız olandan biraz daha az kilo verebilirsiniz. Ancak bu, diyetisyenlerin açıkladığına göre temiz değil, küçük bir kesim olmalıdır.

2-008.jpg

NEDENLER

Birincisi, çok az yemek yemenin bir sağlık riski olacağı, günün taahhütleriyle başa çıkmayı zorlaştıracağı ve bunu haftalarca veya aylarca yapmayı zorlaştıracağıdır.

İkincisi, her insan, kilo verme diyetinde olsa bile, farklı besinlere ihtiyaç duyar. Kalori, aslında, dikkate alınması gereken tek faktör değildir. Dengeli bir diyet, doğru miktarda yağ, protein ve karbonhidrata sahip olma ihtiyacını gerektirir. Ve bu, bir profesyonele dönüşmeyi gerekli kılan şeylerden biridir.

Yürüyerek veya egzersiz yaparak kilo vermek bazı şeylere yardımcı olabilir
Bu nedenle, hızlı kilo vermek için ne yemeli diye düşünürken, tüm bu hususları dikkate almakta fayda var. Acele etmemek, bir uzman tarafından takip edilmek ve kademeli ve sağlıklı kilo vermeye izin veren bir yaşam tarzı benimsemek daha iyidir.

Fazla kilo durumuna göre herkes için farklı zamanlar olacaktır.

Ve örneğin, kontrendikasyonu olmayanlar için yerleşik bir yaşam tarzını terk ederek kendimize yardımcı olabileceğimizi unutmamalıyız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN