Hokka burnun lideriyiz

Hokka burnun lideriyiz

Uluslararası Estetik Cerrahi Derneği’nin raporuna göre Türkiye, pandemide dünyada en çok estetik cerrahi yapılan 5’nci ülke oldu. Almanya, İngiltere ve Fransa’dan birçok kişinin estetik için Türkiye’ye geldiğini söyleyen Prof. Dr. Cenk Demirdöver “Pandemide insanların kendisiyle ilgilenmeye daha fazla zaman bulması estetik ameliyatlara olana talebi artırdı” dedi.

EDA SANĞU

Uluslararası Estetik Cerrahi Derneği’nin (ISAPS) “Global Survey 2020 Raporları”na göre Türkiye, pandemi döneminde dünyada en çok estetik cerrahi yapılan 5 ülkeden biri oldu. Araştırmanın sonuçlarını değerlendiren ISAPS Başkanı Prof. Dr. Nazım Çerkeş, “Daha önceki yıllarda ülkeler genelinde 8 ila 10. sıralarda yer almaktaydık. Türkiye’nin bu yükselişini estetik işlemler için yurt dışından gelen hasta sayısındaki ciddi artışa bağlıyorum” dedi. ISAPS Hasta Güvenliği Kurulu Üyesi Prof. Dr. Akın Yücel de sektörün yüzde 1,8’lik bir büyüme gösterdiğinin anlaşıldığına dikkati çekerek, Türkiye’de en sık yapılan estetik cerrahi ameliyatının burun estetiği olmayı sürdürdüğünü belirtti.

Prof. Dr. Yücel, “Cerrahi olmayan işlemlerde dünya sıralamasında ise botoks, dolgu ve mezoterapilerin de yer aldığı enjekte edilebilen işlemler listesinde dünya dördüncüyüz” diye konuştu. Türkiye’de estetik işlemlerin yüzde 25,8’ini yurt dışı hastaların oluşturduğunu söyleyen Yücel, şu bilgileri verdi:

“Hastalar, en çok Almanya, İngiltere ve Fransa’dan geliyor. Buralar yoğun Türk nüfusun ve girişimci iş insanlarının yaşadığı ülkeler, canlı bir sağlık turizmi de var. Orta Doğu ülkelerinin daha geride olması şaşırtıcı ancak bilindiği gibi saç ekimi sektörü plastik cerrahlar ve dermatologlar tarafından yapılması gerekmesine rağmen hekim olmayanların işlem yaptığı çok büyük bir merdiven altı sektör durumunda.”

Prof. Dr. Cenk Demirdöver de “Pandemide insanların kendisiyle ilgilenmeye daha fazla zaman bulmuş olması estetik ameliyatlara olana talebi artırmış olabilir” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN