İbrahim Saraçoğlu uzun yaşamın sırrını verdi! Tam bir hayat iksiri, bunu düzenli tüketenler 90 yaşını görüyor

İbrahim Saraçoğlu uzun yaşamın sırrını verdi! Tam bir hayat iksiri, bunu düzenli tüketenler 90 yaşını görüyor

Sağlıklı beslenme sayesinde vücut kendini yeniler ve uzun bir yaşam için ilk adımı atmış olursunuz. Sağlıklı beslenme tavsiyeleri ile sık sık gündeme gelen Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, favori besini açıkladı. Bunu yiyen bir daha hasta olmuyor. İbrahim Saraçoğlu uzun yaşamın sırrını verdi! Tam bir hayat iksiri, bunu düzenli tüketenler 90 yaşını görüyor. Bir kez yiyen bir daha bırakamıyor. İşte İbrahim Saraçoğlu'nun favori besini...

Sağlıklı yaşam tavsiyeleriyle sık sık gündeme gelen Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu favori besinini açıkladı. Uzun yaşamın sırlarını takipçilerine aktaran İbrahim Saraçoğlu, bu besini tüketenlerin 90 yaşına kadar yaşadığını belirtti. İbrahim Saraçoğlu uzun yaşamın sırrını verdi! Tam bir hayat iksiri, bunu düzenli tüketenler 90 yaşını görüyor. Sakın mutfağınızdan eksik etmeyin.

İBRAHİM SARAÇOĞLU'NUN FAVORİ BESİNİ! BUNU YİYEN 90 YAŞINA KADAR YAŞIYOR

Günümüzde hazır gıda tüketimi oldukça fazla. Yoğun iş temposu ve çalışma serüveni insanları hazır gıdalara iterken aslında bu gıdaların oldukça zararlı olduğu uzmanlar tarafından belirtiliyor. Bu hazır gıdalar insanı yaşlandırırken Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu uzun yaşamın sırrını paylaştı. Saraçoğlu, brokolinin vücuda oldukça faydalı olduğunu belirterek gizli kür tarifini paylaştı. Bu kürü içen 90 yaşını görüyor.

gfgfgf-2023-09-20t122357-596.jpg

BROKOLİ KÜRÜNÜN YAPILIŞI

  1. Brokoli kürü için 250 gram brokoli ile 1 litre suyu hazır edin.
  2. Büyük bir tencerede yaklaşık 1 litre suyu kaynatın.
  3. Yıkanmış brokoliyi de kaynar suya koyun ve 5 dakika kaynatın.
  4. Pişmiş brokoliyi birkaç dakika tencerede bekletin.
  5. Demlendikten sonra brokoli suyunu süzün ve 2 farklı kaba bölün.
  6. Tüketim gününde taze olması gerektiğini unutmayın

BROKOLİNİN FAYDALARI NELER?

  • Vücutta alyuvar üretiminde kullanılan demir minerali brokolide mevcuttur. Alyuvar üretiminin artması ve bununla birlikte kanda oksijen taşınmasının artmasına yardımcı olur.
  • Zengin folik asit kaynağı olan brokoli, DNA üretimine yardımcı olan besinler içerir ve gelişimde önemli yer tutar. Ayrıca brokoli suyu karaciğeri enfeksiyon ve hastalık riskinden koruyabilir.
  • Brokoli suyu, kanser riskini azaltmaya yardımcı antioksidanlar içerir. Brokoli suyunun A, C, E ve B vitaminlerini yeterli miktarda sağlaması ve düzenli tüketimi ile kanser riskini azaltabilecek besin ögelerini sağlar.

hgghgh-2023-09-20t122410-630.jpg

  • Vücutta meydana gelen kanamanın durdurulması ve kan kaybını önlemesi için pıhtılaşma faktörü önemlidir. K vitamini içeren brokoli suyu vücutta kesiklerin ve yaraların iyileşmesini hızlandırabilir.
  • Brokoli suyu içerdiği kalsiyum nedeniyle, süt ve süt ürünleri tüketmekte zorlananlar için iyi bir besin kaynağı olabilir. Kalsiyum kemik, diş ve kas sağlığının sürdürülmesi için gerekli bir mineraldir. Osteoporoz ve artrit riskini düşürmeye yardımcı olabilir.
  • Brokoli suyunda bulunan diğer bir antioksidan bileşik manganezdir. Manganez ile brokoli suyu toksik bileşiklerin hasarına karşı vücudu korumaya yardımcıdır ve hücresel metabolizmayı geliştirebilir. Bunun yanı sıra protein ve karbonhidratların işlenmesine katkıda bulunur.
  • Brokoli ve brokoli suyu sağlıklı beslenme düzeninde kolaylıkla kullanılabilecek bir besindir. Zengin besin içeriği ile kilo kontrolünde kullanılabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN