İçtiğiniz Papatya Çayı Hayatınızı Zehir Edebilir! İşte Papatya Çayının Bilinmeyen Zararları

İçtiğiniz Papatya Çayı Hayatınızı Zehir Edebilir! İşte Papatya Çayının Bilinmeyen Zararları

Bitki çaylarının genelde sağlığa yararlarını biliriz hep. Ama maalesef hiçbir şey buz dağın görünen kısmından ibaret değil. Özellikle sakinleştirici ve zayıflama niyetine tükettiğimiz papatya çayının zararlarını görünce bir daha yanına yaklaşmayabilirsiniz. İşte Çok fazla tüketildiğinde elinizde bir zehire dönüşebilecek papatya çayının faydalarının yanı sıra bilmediğimiz zararları.

Genelde metabolizmayı hızlandırmak için tüketilen papatya çayları çok sayıda insanın kullandığı doğal zayıflama yöntemlerinden biri. Sakinleştirici etkisi de olan papatya çayını çok tükettiğiniz de vücudunuzda neler olduğunu biliyor musunuz? Faydalarını bildiğimiz papatya çayının da zararları bulunmaktadır. Bunların başında alerjen durumlar vardır. Bundan dolayı atalarımızın da dediği gibi "Her şeyin fazlası zarar". Sizde tükettiğiniz besinlerde aşırıya kaçmamaya dikkat edin. İşte papatya çayı çok tüketildiğinde vücudunun gösterdiği reaksiyonlar.

pap.jpg

GÜVENLİ BULDUĞUNUZ LİMAN BAZEN SİZİ SIKINTIYA SOKABİLİR

Çoğu kişi için en güvenli liman olan papatya çayı çok fazla tüketildiğinde vücutta ciddi deformelere neden olabilmektedir. Tansiyon düşüklüğü olan kişilerin tükettiği bu bitki aslında tansiyonu daha da düşürmektedir. Fazla tüketildiğinde mide bulantısı ve kusmaya neden olan papatya çayı ciltte alerjik durumların yaşanmasına da yol açmaktadır. Bunların başında kaşıntı ve kızarıklık gelmektedir.

ŞİŞKİNLİK VE İSHAL GİBİ DURUMLARLA KARŞILAŞABİLİRSİNİZ

Şişkinlikte yapan papatya çayı baş dönmesinin yaşanmasına da neden olur. Bedensel olarak rahatsızlıklara neden olabilecek papatya çayı gözler içinde kırmızı alarm verebilir. Göz yaşarmalarınız varsa bunun papatya çayından kaynaklı olduğunu bilin. Mideyi yakan papatya çayı uyuşma ve halsizliği de beraberinde getirmektedir. Sakinleştirici etkisi olan papatya çok tüketildiğinde derin bir uyku moduna girmenizi sağlayabilir. Enfeksiyonel durumlarında yaşanmasına neden olan papatya çayı burun tıkanıklığına ve hapşırmanıza neden olur. Ve yine aynı şekilde ishal olabilirsiniz.

papatyacicek.jpg

PEKİ PAPATYA ÇAYI NE KADAR TÜKETİLMELİDİR?

Uzmanlar papatya çayının en fazla günde 2 defa içilmesini önermektedir. Papatya çayını içmeden önce bir doktorunuza muhakkak başvurmalısınız. Çünkü gizli olan hastalıklarınızı tetikleyebilir.

PAPATYA ELİNİZDE ZEHİRE DÖNEBİLİR

Binlerce yıl doğal tıp alanında kullanılan papatyanın faydaları kadar zararlarının da olduğunu unutmamalısınız. Sağlık için etkili bitkilerden olan papatyayı tüketirken aşırıya kaçmamalısınız.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN