Islak mendile limon sıkın mucizeye tanık olun! Bu basit yöntem en büyük sorununuzdan sizi kurtaracak: Paranız cebinizde kalacak

Islak mendile limon sıkın mucizeye tanık olun! Bu basit yöntem en büyük sorununuzdan sizi kurtaracak: Paranız cebinizde kalacak

Terleme kişinin metabolizmasına bağlı olarak değişebilir. Genelde insanlar yazları daha çok derlediğini düşünür ancak metabolizmanız hızlı çalışıyorsa kışında çok fazla terlersiniz. Özellikle kalın giysiler ile birlikte terleme hızlanır ve bu nedenden dolayı koltuk altında koku yayılımı başlar. Ter kokusu kadın erkek farketmeksizin herkes tarafından rahatsız olunan bir durum. Size vereceğimiz bu pratik yöntemle ter kokusundan kurtulacaksınız. İşte ter kokusu geçiren o pratik bilgi...

Egzersiz, heyecan, stres, fiziksel olarak yorgunluk, aşırı baharat tüketimi gibi durumlarda vücutta terleme artar ve toksinler dışarıya atılır. Genelde yaz aylarında daha fazla terlediğimizi düşünürüz ancak kışları da insan vücudu terler. Bu terlemeler istenmeyen kokulara neden olur. Ne kadar parfüm sıksakta bu kokular kolay kolay geçmez. Ancak size önereceğimiz bu yöntem ile ter kokularından anında kurtulacaksınız. İki malzeme ile mükemmel sonuç. İşte limon ve ıslak mendilin inanılmaz faydaları...

PARANIZI DEODORANTLARA DÖKMEYİN

Çoğu kişinin metabolizması hızlı çalışır ve bu nedenden dolayı ufak adımlarda bile su gibi terler. Bu terlemeler istenmeyen koku ve koltuk altı lekelerine neden olur. Hem ter kokusundan hem de ter lekelerinden kurtulmak istiyorsanız bu yöntem tam size göre. Islak mendil ve limonun inanılmaz etkisine tanık olun. Parfüm ve deodorantlara tonlarca para vermenize gerek kalmayacak.

kmgfgfgf-69.jpg

TER KOKUSUNDAN ANINDA KURTULUN

Ter kokusundan kurtulmanın en iyi yolu. İlk olarak bir ıslak mendilin üzerine limon sıkın. Eğer limon yoksa evde beyaz sirkede sıkabilirsiniz. Ardından o mendille koltuğunuzun altını silin. Tercihinizi limondan yana kullanırsanız iyi olur hem narenciye kokusu yayar hem de daha ferah bir his sağlar. Sirkede ise kokusuz beyaz sirke deneyebilirsiniz. Bu yöntem sayesinde ter kokusundan anında kurtulacaksınız.

TER KOKUSUNU NELER ÖNLER?

BEYAZ SABUN

  • 1 kalıp beyaz sabun
  • Bol miktarda su

Özellikle de yaz aylarında terleme çok fazla olması sebebiyle koltuk altı kısmında terleme nedeniyle çok yoğun miktarda terleme ve bunun sonucunda da iz kalacaktır. Terleme sonucunda koltuk altı bölgesinde terleme yoğun olarak görülmesi durumunda yoğun miktarda koku olacak, bu durumda hem sizler hem de çevrenizdeki insanlar etkilenmesine neden olur. Böylesi bir durumda kalmaktan rahatsız olan kişiler evlerinde ter kokusunu beyaz renkli tişörtlerinden çıkartırken kokunun da bir an önce çıkmasını istiyorlar. Bu nedenle de beyaz sabun ile birlikte temizliğini yapmanız önerilmektedir. Tişörtlerin koltuk altı ıslatılmalı ve beyaz sabun ile birlikte yıkanmalıdır. Daha sonrasında ise bol su ile birlikte durulanarak kurutun. Bu işlem her giysinizi giyindikten sonra uygulamanız durumunda rahatsız edici kokudan kurtulmuş olacaksınız.

kmgfgf-56.jpg

SİRKE VE SODA

  • 1 su bardağı sirke
  • 3 yemek kaşığı soda
  • Bol miktarda su

Ter kokusunu ve lekesini çıkarmak için evinizde güvenilir yöntemler arasında bulunan sirke ve soda karışımı ile birlikte hazırlayacak olduğunuz karışım ile birlikte tişörtlerinizi yıkamanız önerilmektedir. Bunun için öncelikle geniş bir leğen içerisine kaynar su konulmalı ve içerisine 3 yemek kaşığı miktarında çamaşır sodası koyduktan sonra ise bir su bardağı beyaz ve mayasız sirke koymanız gerekmektedir. Renkli olan sirkeler renk vererek özellikle de açık renkte olan tişörtlerinizde renk değişimi olmasına neden olur. Karıştırmalı ve içerisine çamaşırınızı koymanız gerekmektedir. Su ılık olana kadar bekleyin ve çamaşırınızın özellikle de ter izi olan bölgenin daha fazla yıkanması sonucunda çamaşırlarınızdan lekenin çıktığı gibi aynı zamanda da rahatsız edici olan ter kokusundan da kurtulmuş olacaksınız. Yıkama sonrasında ise bol su ile birlikte durulamanız gerekmektedir.

Sonrasında ise herhangi bir ısıtıcı içerisinde kurutmak yerine giysilerinize zarar gelmemesi için normal oda sıcaklığında ya da balkonunuza asarak kurutmanız önerilmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN