Kaşlarınızı nasıl kaldırır ve alnınızdaki çizgilerden nasıl kurtulursunuz? 3 yüz egzersizi...

Kaşlarınızı nasıl kaldırır ve alnınızdaki çizgilerden nasıl kurtulursunuz? 3 yüz egzersizi...

Pürüzsüz cildin nasıl korunacağı ve kırışıklıkların nasıl önleneceği konusunda tam bir endişe çağında , kadınlar çeşitli önlemler alıyor. Bazen plastik cerrahi gibi radikal, bazen daha az acı verici enjeksiyonlar yapıyor ve hatta bazıları tüm çabalarını ve bütçelerini yüksek fiyatlı kozmetiklere harcıyor.

YÜZÜNÜZÜ GENÇLEŞTİRMENİN BAŞKA YÖNTEMLERİ DE VAR

Ancak başka bir kadın kategorisi daha var. Gençleştirme ve erken kırışıklıkların önlenmesi için tamamen farklı bir yol seçiyorlar. Yüz geliştirme veya yüz jimnastiği işte bu tür kadınların kullandığı yöntemdir. .

Kendiniz denemek ve bu tür egzersizlerin etkinliğini görmek ister misiniz? O halde dikkatlice okuyun ve uygulamaya koyulun.

ALIN BÖLGESİNİ PÜRÜZSÜZLEŞTİREN 3 EGZERSİZ

kirisik-1.jpg

1 EGZERSİZ: KAŞLARIN KÖŞELERİNİ YÜKSELTMEK

Bölge: Alın

Verimlilik: Egzersiz, kaşların köşelerinin aşağı düşmesini önler.

Çekirdek kaslar. Egzersiz, kafa derisini öne çeken, kaşları kaldıran ve alın derisini yatay kıvrımlar halinde kırışan oksipital-frontal kasın enine bölgesini çalıştırır.

Tekrar sayısı: Egzersiz 30 tekrar yapılır, son sayımda birkaç saniye statik bir gecikme olur.

Egzersizin açıklaması: Egzersizi yapabilmek için kasın doğru şekilde sabitlenmesi gerekir.

Seçenek 1: Avuç içlerinizi bir eve katladığınızda ve alnınızın orta kısmını sabitlediğinizde. 2. seçenek: avuç içi alnına yerleştirilir. 3. seçenek: Alnın orta kısmına avuç içlerinizle bastırın.
2. Kaşların sadece köşelerini yukarı ve yanlara kaldırın. Bu egzersizde kulaklarınızı yukarı çekmeye çalışın. Kulağınızı kaldırırken kaşlarınızın açısını yukarı ve yanlara doğru uzatın. Farklı bir taahhüt seçeneği deneyin.

kirisik-2.jpg

Alnınızı gevşetin: Ellerini kaldır

Oksipital-frontal kastaki gerilimi azaltmak için - alnınıza parmaklarınızla dokunun. Bu egzersiz alnın düzleşmesine yardımcı olur. Denemelisiniz.

2 EGZERSİZ. İNATÇI VE GURURLU KASLAR İÇİN

Bölge: Alın

Verimlilik: Yatay kırışıklıklardan egzersiz, burun köprüsündeki kırışıklıklar. Alnı pürüzsüzleştirmeye yardımcı olur.

Çekirdek kaslar. Egzersiz, burnu kırıştıran ve kaşların orta kısmını aşağı çeken gururlu kası çalıştırır.

Tekrar sayısı. Egzersiz 30 tekrar yapılır, son sayımda birkaç saniye statik bir gecikme olur.

kirisik-3.jpg

Egzersizin açıklaması: Avuç içlerinizi üçgen bir "ev" içine yerleştirin, burnunuzun köprüsünün üzerinde küçük bir boşluk bırakın ve alnın sadece orta kısmını kaldırmaya çalışın, sonra indirin. Kalkarken, burun köprüsünden alın ortasına kadar gerginlik hissedilmelidir.

2. Egzersiz sırasında alında yatay, kaşlar arasında dikey kırışıklık olmadığından emin olun.

3. Alnınızı gevşetin. Elini kaldır. Oksipital-frontal kastaki gerilimi azaltmak için - alnınıza parmaklarınızla dokunun.

3 EGZERSİZ: KAŞ KALDIRMA

Bölge: Alın

Etkinlik: Alındaki yatay kırışıklıklara karşı egzersiz, kaş çizgisinin pozisyonunu güçlendirir, alnın düzleşmesine yardımcı olur.

Çekirdek kaslar. Egzersiz, kafa derisini öne doğru çeken, kaşları kaldıran ve alın derisini yatay kıvrımlar halinde kırışan oksipital-ön kasını çalıştırır.

Tekrar sayısı. Egzersiz 30 tekrar yapılır, son sayımda birkaç saniye statik bir gecikme olur.

kirisik-4.jpg

Egzersizin açıklaması: Egzersizi doğru yapmak için kası düzeltmeniz gerekir. Bunu yapmak için iki elinizi alnınıza koyun. Parmaklar sendelemelidir. Cildi kaşların üzerine sıkıca bastırın. Kaşlarınızı yukarı çekin, parmaklarınızla direnin.

2. Kasların çalışmasını hissetmek için egzersizi birkaç kez yavaş bir hızda tekrarlayın. Daha sonra egzersiz daha hızlı yapılmalıdır. Kaşlarınızı yukarı kaldırın, aşağı indirin.

3. Egzersizi 30 kez gerçekleştirin. Son sayımda, birkaç saniye boyunca statik bir gecikme yapın.

4. Alnınızı gevşetin. Elini kaldır. Oksipital-frontal kastaki gerilimi azaltmak için - alnınıza parmaklarınızla dokunun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN