Kiraz çekirdeklerini çöpe atmak yerine onlardan yastık yapın mucizeye tanık olun! Bu mucizevi yöntem hayatınızı değiştirecek

Kiraz çekirdeklerini çöpe atmak yerine onlardan yastık yapın mucizeye tanık olun! Bu mucizevi yöntem hayatınızı değiştirecek

Artık manav tezgahlarında kirazlar önemli bir yer edinmeye başladı. Yaz aylarında bu neşe kaynağı olan meyvenin tadını çocuklar da dahil olmak üzere herkes çıkarıyor. Hemen hemen herkes kirazları yedikten sonra aynı hatayı yaparak çekirdekleri çöpe atıyor. Ancak dikkat edin, çekirdekleri atmayın, çünkü onlar gerçek bir hazine gibidir ve doğru şekilde kullanıldığında harikalar yaratabilir.

Kiraz o kadar lezzetli bir meyve ki bir yiyen bir daha elinden bırakamıyor. Kiraz, aynı zamanda sağlığımız için de birçok fayda sağlar. Unutmayın, genellikle atılan kiraz çekirdekler de değerlidir ve doğru şekilde kullanıldığında bir hazine gibidir.

GÜNDE 20'DEN FAZLA YEMEK TEHLİKELİ

Tabii ki, her şeyde olduğu gibi abartmamak önemlidir, çünkü bir günde kaç kiraz yenilebileceği sorusu sorulduğunda yanıt yaklaşık yirmidir. Fakat doğru miktarda tüketildiğinde kırmızı kirazların sağlığımıza sağladığı faydaları bilmek farklıdır. Bilim insanlarına göre, 100 gram kiraz 63 kalori içerir.

İşte kirazın sağlığımıza faydaları:

Kiraz çok iyi bir mineral kaynağıdır. Uzmanların da vurguladığı gibi kiraz, potasyum kan basıncını ve kalp atış hızını kontrol etmek için önemlidir. Aynı zamanda antioksidan özelliklere sahiptir ve anti-enflamatuar etki gösterir. Son olarak, baş ağrısı ve uykusuzluk gibi sorunlarımız varsa da önemlidirler.

Kısacası, kiraza alerjisi olanları dışarda bırakacak olursak, gerçek bir hazineye sahiptir. Ancak, kiraz çekirdeklerinin çöpe atılmasının da büyük bir hata olduğunu hatırlatmalıyız. Meyveyi yemek güzeldir, ancak çekirdeklerin önemini unutmamalıyız. Çeşitli şekillerde kullanılabilirler ve bazıları sağlığımız için önemli olabilir, detayları haberimizde anlatacağız. Nitekim, kullanılan kahve telvesi gibi, meyve ve sebze kabukları gibi atıkların da çeşitli şekillerde kullanılabileceğini önceki haberlerimizde anlatmıştık.

SIRT AĞRISI ÇEKENLER DİKKAT

Aslında, çekirdekler sayesinde sırt ağrısı için mükemmel bir yastık yapabiliriz. Nasıl mı? Çekirdekleri iyi bir şekilde yıkadıktan sonra, dışarıda beş gün kurumaları için bırakmamız gerekmektedir. Sonra fırını açarak, 100 derecede yaklaşık on beş dakika kadar kavuruyoruz.

Bu noktada, keten veya pamuktan bir yastık kılıfına yerleştiriyoruz ve düzgün bir şekilde yaydıktan sonra, ağrılı bölgenin altına yerleştiriyoruz. Gerçekten ağrıyı emme yeteneklerine sahiptirler ve rahatlama sağlarlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN