Kovid-19 aşısı sağlıklı çocuklar ve hamilelere tavsiye edilmeyecek

Kovid-19 aşısı sağlıklı çocuklar ve hamilelere tavsiye edilmeyecek

ABD Sağlık Bakanı Kennedy, Kovid-19 aşısının artık sağlıklı çocuklar ve hamile kadınlar için önerilen aşı takviminden çıkarıldığını açıkladı.

ABD Sağlık Bakanı Robert F. Kennedy, Kovid-19 aşısının artık sağlıklı çocuklar ve hamile kadınlar için önerilen rutin aşı takviminden çıkarıldığını duyurdu.

Kennedy, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Kovid-19 aşılarına ilişkin yeni kararlarını kamuoyuyla paylaştı. Bakan Kennedy, “Bugün itibarıyla Kovid-19 aşısı, sağlıklı çocuklar ve sağlıklı hamile kadınlar için CDC tarafından önerilen aşılama programından çıkarılmıştır” ifadelerini kullandı.

Kennedy, özellikle çocuklara yönelik rapel (pekiştirme) dozlarının etkisiyle ilgili bilimsel veri eksikliğine dikkat çekerek, geçen yıl Biden yönetiminin bu verilere rağmen çocukları tekrar aşıya teşvik ettiğini hatırlattı.

Seçim süreci boyunca aşı politikalarıyla ilgili sık sık gündeme gelen Kennedy ve eski Başkan Donald Trump, Kovid-19 aşısına yönelik eleştirileriyle tartışma yaratmıştı. Bu son karar, ABD’de aşılama politikalarının yön değiştirdiğine işaret ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN