Kronik baş ağrısı için evde bunları mutlaka yapın! Uzmanından altın değerinde pratik tavsiyeler

Kronik baş ağrısı için evde bunları mutlaka yapın! Uzmanından altın değerinde pratik tavsiyeler

Aile hekimlerine başvuran 10 kişiden biri, baş ağrısı şikayetiyle geliyor. Ayrıca nörolojiye yapılan her 3 sevkten biri de baş ağrısı nedeniyle gerçekleşiyor. Bazı baş ağrıları insanları bitkin düşürebilir ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiler. İşte, baş ağrısına karşı yapılması gerekenler...

Kronik baş ağrısı, gün içerisinde sürekli olarak kendini hissettirir. Migren ve tansiyon tipi baş ağrıları kronik baş ağrısının en yaygın türleridir.

Geçmeyen baş ağrısının nedenleri arasında travma, sinir hassasiyeti, veya sinir sıkışması, diğer sağlık durumlarına bağlı olarak ortaya çıkabilir.

Baş ağrısı tedavisi, genellikle ağrının belirtileri azaltmak için medikal tedavi, fizik tedavi, veya psikolojik tedavi ile yapılır.

bas-agrisi-dogal-tedavi.jpg

BAŞ AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Baş ağrısına iyi gelen tedaviler, kişinin baş ağrısı türüne ve nedenine bağlı olarak değişebilir. Fakat genel olarak baş ağrısının belirtilerini azaltmak için kullanabileceğiniz bazı yollar şunlar olabilir:

Ağrı kesici ilaçlar: Aspirin, ibuprofen, acetaminophen gibi over-the-counter ilaçlar, baş ağrısının belirtilerini azaltabilir.

Kişisel önlemler: Baş ağrısı geçirmekte olan bir kişi, güneş ışığından ve sesli ortamlardan kaçınmak, düzenli egzersiz yapmak, yeterli miktarda uyku almak, ve stresten uzak durmak gibi önlemler alabilir.

Fiziksel tedavi: Masaj, akupunktur, gibi fiziksel tedavi yöntemleri baş ağrısının belirtilerini azaltabilir.

Psikolojik tedavi: Baş ağrılarının psikolojik nedenleri varsa, psikolojik tedavi yöntemleri, özellikle de yapılandırılmış eğitim programları ağrının belirtilerini azaltabilir.

Medikal tedavi: Baş ağrısının belirli bir nedeni olduğunda, bu nedeni ortadan kaldıran medikal tedaviler de ağrının belirtilerini azaltabilir. Örneğin Migren için triptanlar, kronik baş ağrısı için botox enjeksiyonları gibi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN