Bu basit hatalar saçlarınızı yıpratıyor ve soluklaştırıyor! İşte capcanlı saçlar için kaliteli saç yıkama tavsiyeleri

Bu basit hatalar saçlarınızı yıpratıyor ve soluklaştırıyor! İşte capcanlı saçlar için kaliteli saç yıkama tavsiyeleri

Neredeyse her gün hayatımızın bir parçası olan saç yıkama rutininde pek çok kişinin doğru bildiği ya da gözden kaçırdığı yanlışlar var. Daha sağlıklı ve parlak saçlar elde etmek için yıkama esnasında bazı hususlara dikkat etmek yeterli. İşte, saç yıkarken yapılan hatalar...

Duş almak, saç yıkamak hemen hepimizin her gün ya da gün aşırı yaptığı bir temizlik alışkanlığı. Eğer saçlarınızın görünümünden şikâyetçiyseniz sebebi saçlarınızı yıkarken yaptığınız hatalar olabilir.

doktor-serkan-aygin-kimdir-kac-yasinda-nereli.jpg

Dr. Serkan Aygın, saç yıkarken yapılan 8 hatayı açıkladı. İşte geri dönülemez sonuçları olabilecek o hatalar:

SAÇI DOĞRU ISLATAMAMA

Banyo sırasında şampuanlama işlemine geçmeden önce, saçlarınızın her yerinin eşit miktarda ıslandığından emin olun. Saçlarınızın tümü ıslandıktan sonra, fazla şampuan almadan saçlarınızı köpüklemeye başlayabilirsiniz. İdeal şampuan kullanımı elinize nohut tanesi kadar alarak onu köpürtmekten geçer.

YIKAMAK İÇİN SAÇIN YAĞLANMASINI BEKLEME

Saç tipine göre yıkama rutinini bilmeyen kişiler genelde günlerce saçlarının yağlanmasını bekler ve öyle yıkar. Bunu yapmanıza gerek yok! Saçlarınızın yıkanmaya ihtiyacı olduğunu hissediyorsanız yıkayın. Sadece saç tipinize göre kullanmanız gereken krem ve şampuanları iyi bilmelisiniz.

en-iyi-sac-yikama-teknikleri.jpg

KAYNAR SUYLA SAÇ YIKAMA

Banyo vücut için oldukça rahatlatıcıdır fakat aynı şeyi saçlar için söyleyemeyeceğiz. Kaynar su ile yapılan duşlar, saçlara fazlasıyla zarar verir. Sıcak su kafa derisinin ve saçların kurumasına neden olur. Eğer saçlarınızın canlılığını kaybetmemesini istiyorsanız, ılık su ile yıkamanızı öneririz.

ŞAMPUANI DOĞRU YERE SÜREMEME

Bilinenin aksine tüm saçı şampuanlamak yararlı değildir. Bütün saçınıza şampuan sürmek yerine, saç diplerinize ve ense kökünüze şampuan uygulamalısınız. Saçlarınızı narin yıkamanız gerektiğini de unutmayın.

sac-nasil-yikanir.jpg

SAÇI, KURUTMA MAKİNESİYLE KURUTMA

Saçlar ıslakken, normal halinden daha hassas bir hale bürünür. Banyodan çıktıktan sonra saçlarınızı sert hamleler ile kurutmak yerine nazik şekillerde kurutmanızı öneririz. En ideali bir süre havlu ile beklemek sonrasında kurutma makinesinden yararlanmaktır.

ISLAK SAÇI TARAMA HATASI

Islakken saçlar bir önceki maddede dediğimiz gibi daha hassas olur. Bu sebeple saçları ıslakken taramak oldukça zararlıdır. Tarama işlemine geçmek için saçlarınızın kuruduğundan emin olun.

dogru-sac-yikama.jpg

BİR TÜRLÜ ŞAMPUAN SEÇEMEME

Yeni çıkan şampuanları deneyeceğim diye saçlarınızı mahvetmeyin. Sık sık şampuan değiştirmek saçlarınıza zarar verir. Hele ki saç tipinize uygun olan bir şampuan değilse, bebek gibi baktığınız saçlarınızı risk altına alırsınız.

İLLA ŞAMPUANLA SAÇ YIKAMA

Eğer sık sık duş alan biriyseniz, her yıkamanızda şampuan kullanmamanız gerekir. Şampuan saç derisini kurutur ve istemediğiniz rahatsızlıkların ortaya çıkmasına sebep olur. Her gün duş alabilirsiniz, saçlarınızı ıslatabilirsiniz ama şampuan kullanmamalısınız! Ne olursa olsun, şampuanların içerisinde kimyasal maddeler olduğunu unutmayın.

saglikli-sac-yikama.jpeg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN