Limonlu suyun bilinmeyen faydasını Canan Karatay anlattı! Sirkeli su mu limonlu su mu daha faydalı açıkladı

Limonlu suyun bilinmeyen faydasını Canan Karatay anlattı! Sirkeli su mu limonlu su mu daha faydalı açıkladı

Sağlıklı beslenmeye ilişkin yaptığı her açıklamayla gündeme gelen ve bazen tartışma konusu olan Canan Karatay, bu kez de limonlu suyun bilinmeyen faydalarından söz etti! Sirkeli su mu limonlu su mu daha faydalı sorusuna net bir açıklık getirdi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Canan Karatay, sağlıklı beslenmeyle alakalı sık sık insanlara önerilerde bulunuyor. Bunun yanı sıra bazen sözü dinlenirken bazen de tartışmalara konu oluyor. Öyle ki bir grup Karatay’ın önerilerine itaat ederken bir grup ise bu önerileri reddediliyor. Karatay, son yaptığı açıklamalarda ise limonlu suyun bilinmeyen faydalarından söz etti. Bunun yanı sıra sirkeli su ile limonlu suyu kıyaslayarak hangisinin daha faydalı olduğunu açıkladı.

SADECE LİMONLU SU İÇMEDİĞİNİ AÇIKLADI

Canan Karatay, SZC TV’de yayınlanan “Canan Karatay ile İyilik Sağlık” programda limonlu suyun faydalarına ilişkin konuştu. Programda sorular yönelten Elif Tümen’e cevaplar vererek kendi uyguladığı yöntemlerden bahsetti.

capture-20231120135623856.jpg

Canan Karatay’ın yalnızca limonlu su içmediği aynı zamanda kemik suyu içtiği ve bu suyun içine de limon sıktığını ifade eden program sunucusu, Karatay’a “Alkali olmada limonun etkisi nedir?” sorusunu yöneltti. Karatay ise bu soru karşısında şu yanıtı verdi:

“Limonda potasyum miktarı çok yüksektir. Limon her zaman asit diye bilinir. Aynı zamanda sirke de öyle bilinir. Halbuki ikisi de vücuda girince alkali seviyeleri önemlidir ve potasyumları yüksektir. Biz her sabah kemik suyu ile yarım limon biraz da kristal kaya suyu tüketiriz yaz kış. Ayrıca her gün tüketilecek.”

capture-20231120135613558.jpg

ALKALİ DEMEK VÜCUDUN İYİ İŞLEMESİ DEMEK

Vücudumuzun iyi işlemesi, sağlıklı olması için pH değerimizin yüksek olması lazım diyen Karatay, “pH’ı 7’nin altında olan vücutlara hasta vücut denmektedir” ifadelerine yer verdi. Vücutta asit olduğunda meydana gelecek olumsuzlukları ise şöyle anlattı:

“Vücut asit olduğunda her türlü mikrop, virüs, parazit, toksin ve kanser hücreleri yerleşerek hastalık yaparlar. Asit ortamda vücut asitse burnunuz, ağzınızın içindeki tabakalarda asitse virüs hemen yerleşir. Bir de hücreler iyi çalışmadığı için daha doğrusu yavaş çalıştığı için hazımsızlık, kabızlık, mide şikayetleri başlar.”

capture-20231120135558986.jpg

VÜCUDU NELER ASİDİK YAPAR?

İnsanların hangi yanlışlarla vücudunu asidik yaptığı sorusunu yanıtlayan Karatay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“En büyük asit oluşturan nedenlerden biri şeker yemektir. Her şeyin altında şeker yatmaktadır. Bu vücuda asit yapıyor. Şekerli yiyecekler bilhassa meyve şekeri dediğimi fruktoz, mısır şurubu şekeri. Bunlar vücuda girdiği zaman ürik asit yükselir. Bu asit çok tehlikelidir. Bu asidin yüksekliği şeker zehirlenmesi belirtisidir. Ürik asidi yüksek olanlara et, yumurta yemeyin deniliyor ama bu yanlıştır. Ürik asidi şeker ortaya çıkarır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN