Makyaj yapanlar dikkat! Uzman isim konuştu: Aslında makyaj yaparken...

Makyaj yapanlar dikkat! Uzman isim konuştu: Aslında makyaj yaparken...

Makyaj yapanlar dikkat! Uzman isim üstüne basa basa uyardı! Mümkün olduğunca uzak durun diyerek uyardı! Makyaj yaparken aslında...

Memorial Kayseri Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Çağdaş Koç, kozmetik ürünlerin akne oluşumu üzerinde etkili olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

MAKYAJ YAPAN KİŞİLERDE AKNE OLUŞUMU RİSKİ YÜKSEK

55eb311cf018fbb8f8b14b9a.webp

Dr. Koç, özellikle ağır makyaj yapan kişilerde akne oluşma riskinin daha yüksek olduğunu belirtti. Ayrıca ergenlik döneminde yaygın olarak görülen aknenin tedavi edilmesi gerektiğini vurguladı ve tedavinin ertelenmemesi gerektiğini dile getirdi.

PAKETLENMİŞ GIDALARDAN UZAK DURUN

10272077-1200x675.webp

Dr. Koç, akne oluşumuna etki eden faktörleri sıralarken genetik yatkınlığın önemli bir rol oynadığını ifade etti. Ayrıca beslenme alışkanlıklarının da akne üzerinde etkili olduğunu belirten Dr. Koç, cips ve çikolata gibi yiyeceklerin akneyi tetikleyebileceğine dikkat çekti. Paketlenmiş gıdalardan uzak durmanın önemine vurgu yaptı.

KOZMETİK ÜRÜNLERE DİKKAT

6195fb6d45d2a07ffcaf65d0.webp

Kozmetik ürünlerin kullanımının akne oluşumu üzerinde etkisi olduğunu belirten Dr. Koç, ağır makyaj yapan kişilerde gözeneklerin tıkanmasının ve makyaja bağlı aknenin daha sık görüldüğünü ifade etti. Bu nedenle cilt bakım ürünlerinin seçimine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Akne tedavisi hakkında da bilgi veren Dr. Koç, akne tedavisinde kullanılan kremler ve antibiyotik tedavilerinin yanı sıra A Vitamini içerikli ilaçların da kullanılabileceğini belirtti. Ayrıca cilt temizliği için yağdan arındırıcı temizleyici ürünlerin kullanılması gerektiğini ve yağsız güneş koruyucuların tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

20 YAŞ SONRASI BAŞLIYOR

5c8de7bd07291c1d7404e372.webp​​​​​​​

Erişkinlerde görülen akne problemini de ele alan Dr. Koç, özellikle 20 yaş sonrası dönemde kadınlarda akne sorunu yaşandığını belirtti. Hormonal bir bozukluğun olup olmadığını kontrol etmek amacıyla hormonal incelemeler yapılması gerektiğini ifade etti.

Sonuç olarak, Dr. Koç, sağlıklı beslenme, doğru cilt bakım ürünleri seçimi ve akne problemi yaşanıyorsa bir dermatologa başvurmanın önemini vurgulayarak aknesiz bir yaşam için bu önerilere dikkat edilmesini tavsiye etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN