Mutfağınızda zehir barındırıyorsunuz! Prof. Dr. Canan Karatay en zararlı besini açıkladı... Herkes severek tüketiyor ama...

Mutfağınızda zehir barındırıyorsunuz! Prof. Dr. Canan Karatay en zararlı besini açıkladı... Herkes severek tüketiyor ama...

Sağlıklı beslenme üzerine verdiği tavsiyelerle dikkatleri üzerine çeken Prof. Dr. Canan Karatay, ezber bozan reçetesiyle tekrardan gündeme geldi. 'Ağzınıza bile sürmeyin' diyen Canan Karatay, en zararlı besini açıkladı. Herkes severek tüketiyor ama adeta zehir saçıyor. Zararlarını duyunca evinize dahi almayacaksınız. Bakın Canan Karatay'a göre en zararlı besin hangisiymiş?

Her sofrada mutlaka yer alan ve sulu yemeklerin yanında severek tükettiğimiz bu besinin zararlarını duyunca bir daha ağzınıza bile sürmeyeceksiniz. Prof. Dr. Canan Karatay, 'Mutfağınızda zehir barındırıyorsunuz' diyerek en zararlı besini açıkladı. Karatay, ezber bozan reçetesiyle herkesi şoke etti. Herkes severek tüketiyor ama gizli zararlarını kimse bilmiyor. İşte Canan Karatay'a göre en zararlı besin...

CANAN KARATAY UYARDI! AĞZINIZA BİLE SÜREMEYİN

Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan pirinç pilavı her yemeğin yanına yakışan lezzetiyle herkes tarafından sevilen bir besindir. Tane tane pirinçleri ile lezzetine lezzet katan pirinç pilavının bu zararlarını daha önce hiç duydunuz mu? Canan Karatay 'Bir daha ağzınıza süremeyin' diyerek pirinç pilavının zararlarını açıkladı. Kimse bilmiyor ancak zararı lezzeti kadar var.

HERKES SEVEREK TÜKETİYOR AMA...

Ezber bozan reçeteleri ile sık sık gündeme gelen Canan Karatay bu sefer en zehirli besini açıkladı. Pirinç pilavını hedef gösteren Canan Karatay, mutfağınız bile almayın uyarısında bulundu. Herkes severek tüketiyor ancak zehir saçıyor. Peki pilavın zararları neler?

dfvdfvd.jpg

PİRİNCİN ZARARLARI NELERDİR?

Pirincin zararları dediğimiz zaman az miktarlarda tüketilen pirincin zararlı olmadığını bilmek gerekiyor. Aşırı miktarda ve sıklıkla tüketilen pirincin diyabet riskini artırdığını ve daha pek çok hastalığa neden olabileceğini söyleyebiliriz. Özellikle düzenli olarak fazla miktarda tüketilen pirincin tip 2 diyabet riskini artırdığı konusunda bilgi sahibi olmanızda fayda var.

dffddf-6.jpg

Diyabet riskini %11 oranında artırdığı bilinen beyaz pirincin az miktarda ve aralıklarla tüketilmesi durumunda ise herhangi bir zarara neden olmadığı belirtiliyor. Bu sebeple dünya Sağlık Örgütünün de insanları bu konuda uyardıklarını görebilmek mümkün. Bunların dışında pirincin kilo alımı üzerindeki etkileri sebebi ile de sıklıkla ve fazlasıyla tüketilmesinin de oldukça yanlış olabileceğini söylemek mümkündür. 2 yemek kaşığı pirinç pilavı bir dilim ekmekle aynı kalori değerine sahip olduğundan dolayı yemeklerde pilav tüketimi sırasında aşırıya kaçmak doğal olarak aşırı kilo alımına neden olacaktır.

PİRİNÇ PİLAVININ MİDEYE ZARARLARI

Pirinç pilavı, günümüzde hemen hemen her yemeğin yanında yer alan bir besin çeşididir. Ancak bu yaygın tüketimin kişide sağlık problemlerine yol açabileceği unutulmaktadır. Mide açısından aşırı tüketimi zararlı olan pirinç, kilo almanıza neden olabilir. Hatta daha fazla tüketimde obeziteye de neden olur. Ayrıca aşırı pirinç pilavı tüketimi, ülser, gastrit ve reflü hastalıklarını da tetikleyebilir. Bunun yanında insanlarda diyabet hastalığının oluşmasındaki en önemli etkenlerden biridir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN