Omega 3 Ve Omega 6 İçeren, Sağlığınız İçin Altın Değerinde Olan Bu Besini Asla Evinizden Eksik Etmeyin

Omega 3 Ve Omega 6 İçeren, Sağlığınız İçin Altın Değerinde Olan Bu Besini Asla Evinizden Eksik Etmeyin

Sağlıklı bir bedene sahip olup hem de uzunca bir hayat sürmek isteyenler, omega 3 Ve omega 6 içeren, üstelik düşük glisemik indekse sahip olan bu besini aman evinizden eksik etmeyin. İşte çok merak edilen o besin...

Yazın gelişi her zaman vücudumuzu teste tabi tutar. Baharın gelişiyle kendini daha enerjik hissedenler var, bir yandan da daha yorgun ve bitkin olanlar var. Aslında ısı, önemli miktarda mineral tuz kaybına neden olan terlememizi artırır. Gözümüzle göremediğimiz bu elementler aslında sağlığımız için gereklidir. Örneğin, vücut için en önemli minerallerden biri olan potasyumu düşünün. Bu, kalp kası da dahil olmak üzere kan basıncını ve kas kasılmalarını etkiler. Bu mineralleri yenilemenin tek yolu, onları içeren yiyecekleri yemektir .

basliksiz-13.jpg

VİTAMİN, MİNERAL VE LİF YÖNÜNDEN DE ZENGİN

Ayrıca, gerçekte lif ve besin maddelerinin gerçek konsantreleri olan çok küçük yiyecekler de vardır. Mevsimsel rahatsızlıkları ve gribi önlemeye yardımcı olacak tohumlardan biri olan chia tohumu çok önemlidir. Vitamin, mineral ve lif yönünden zengin bu olağanüstü tohumu beslenmemize dahil etmeyi asla unutmamalıyız. Doğrusu bu tohum aslında vücudumuz için gerçek iyilik hazineleri.

OMEGA 3 VE OMEGA 6 İÇEREN, SAĞLIĞINIZ İÇİN ALTIN DEĞERİNDE OLAN BU BESİNİ ASLA EVİNİZDEN EKSİK ETMEYİN

Chia tohumları son yıllarda giderek daha popüler hale geldi . Bu küçük yiyecek, birçok nedenden dolayı vücut için mükemmel bir besin olacaktır. En büyük faydalarından birini adlandırmak gerekirse, chia tohumları kardiyovasküler problem riskini azaltır. Ek olarak, lif bakımından zengindirler, bu sayede bağırsağı düzenli hale getirmeye yardımcı olurlar ve mükemmel sağlığın tadını çıkarırlar. Ayrıca chia tohumları omega 3 ve 6 içerdiğinden inflamatuar süreçleri kontrol altında tutacaktır.

Aslında düşük bir glisemik indekse sahip olmak, diğer birçok gıdada olduğu gibi kan şekeri seviyemizi çok fazla yükseltmez. Ancak bu tohumun sadece omega 3 ve omega 6 içerdiği ve az şeker içerdiği için değil, aynı zamanda vitamin ve mineral sağladıkları için de değerli olduğunu vurguluyoruz.

5b45af415379ff1ca0b13c5c.webp

CHİA TOHUMUNU MUTFAKTA ŞU ŞEKİLDE KULLANABİLİRİZ

Chia tohumları, nefis kahvaltı kurabiyeleri gibi çeşitli tarifler yapmak için harikadır. Bunları hazırlamak için 200 gram elenmiş unu, 50 gram steviayı (şeker otu) bir kaseye dökmeli ve her şeyi birlikte karıştırmalıyız. 80 gram tereyağını bir tavada eritip 1 yumurta ile birlikte hepsini unun içine döküyoruz. 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1 adet daha chia tohumu ve rendelenmiş portakal kabuğu ekleyerek sonlandırıyoruz. Her şeyi iyice karıştırdıktan sonra, önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 10-15 dakika pişirelim.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN