Prof. Dr. Saraçoğlu "Bir tek ölüme çaresi yok" diyerek bombayı patlattı! Her gün bir kaşık için mucizeyi anında görün

Prof. Dr. Saraçoğlu "Bir tek ölüme çaresi yok" diyerek bombayı patlattı! Her gün bir kaşık için mucizeyi anında görün

Açıklamalarıyla Türk milletinin gönlünde taht kuran Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, son yaptığı açıklama ile yine dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Doğanın bize sunduğu şifa kaynağı bu bitkinin insan sağlığına birçok faydası olduğunu ve nasıl kullanılması gerektiğini açıklayan Saraçoğlu' nun açıklamasına gelin kulak verelim...

Ülkemizin geleneksel tıp ve bitkiler denilince ilk akla gelen ve dikkatle takip edilen doktorlarından biri olan Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu yaptığı açıklamayla yine aktarların yoğun bir ilgi görmesine sebep oldu. Prof. Dr. Saraçoğlu bu kez açıklamasında çörek otunun potansiyel sağlık yaralarına ve nasıl kullanılması gerektiğine dikkat çekti.

Çörek otu yağı, N. sativa tohumlarından elde edilir ve terapötik faydaları nedeniyle 2000 yılı aşkın bir süredir geleneksel tıpta kullanılmaktadır. Çalışmalar, astım tedavisi ve kilo vermeye yardımcı olmak da dahil olmak üzere sağlık için çok sayıda uygulamaya sahip olabileceğini düşündürmektedir. Ayrıca cilde ve saça fayda sağlamak için topikal olarak uygulanır

ÇÖREK OTU YAĞININ FAYDALARI

corekotu-yagi.jpeg

YÜKSEK ANTİOKSİDANLAR

Çörek otu yağı antioksidanlarda yüksektir. Hücreleri serbest radikaller olarak adlandırılan kararsız moleküllerin neden olduğu hasara karşı korumaya yardımcıdır. Araştırmalar inflamasyonu azaltabileceğini ve kalp hastalığı, Alzheimer hastalığı ve kanser gibi durumlara karşı koruma sağlayabileceğini gösterdiğinden, antioksidanlar sağlık için önemlidir. Özellikle çörek otu yağı, güçlü antioksidan ve antienflamatuar etkileri olan timokinon açısından zengindir. Sonuç olarak, araştırmalar bu bileşiğin beyin sağlığını koruyabileceğini ve çeşitli kanser türlerinin tedavisine yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.

ASTIM TEDAVİSİNDE YARDIMCI OLABİLİR

Astım, solunum yollarınızın astarının şiştiği ve çevresindeki kasların kasıldığı, nefes almanızı zorlaştıran kronik bir durumdur. Araştırmalar, çörek otu yağının ve özellikle yağdaki timokinonun, hava yolundaki iltihabı azaltarak ve kasları gevşeterek astım tedavisinde yardımcı olabileceğini göstermiştir. Astımlı 80 yetişkin üzerinde yapılan bir çalışma, 4 hafta boyunca günde iki kez 500 mg çörek otu yağı kapsülü almanın astım kontrolünü önemli ölçüde iyileştirdiğini buldu.

KAN ŞEKERİ SEVİYELERİNİ DÜŞÜREBİLİR

Diyabetli bireyler için sürekli olarak yüksek kan şekeri düzeylerinin böbrek hastalığı, göz hastalığı ve felç dahil olmak üzere gelecekteki komplikasyon riskini artırdığı gösterilmiştir. Tip 2 diyabetli bireylerde yapılan birkaç çalışma, günde 2 gram ezilmiş bütün siyah tohum dozunun, 2-3 aylık ortalama kan şekeri düzeylerinin bir ölçüsü olan, açlık kan şekeri düzeylerini ve hemoglobin A1c (HbA1c) düzeylerini önemli ölçüde azaltabileceğini göstermektedir. Çoğu çalışma, çörek otu tozunu kapsüllerde kullanırken, çörek otu yağının da kan şekeri düzeylerini düşürmeye yardımcı olduğu gösterilmiştir.

corek-otu-yagi-faydalari-4.jpg

TANSİYON VE KOLESTEROL SEVİYELERİNİ DÜŞÜRMEYE YARDIMCI OLABİLİR

Çörek otu yağı, kan basıncını ve kolesterol seviyelerini düşürmedeki potansiyel etkinliği açısından da incelenmiştir. Yüksek tansiyon ve yüksek toplam ve LDL (kötü) kolesterol seviyeleri kalp hastalığı için önemli risk faktörleridir. Biri obezitesi olan 90 kadından biri ve diğeri tip 2 diyabetli 72 yetişkin üzerinde yapılan iki çalışma, 8-12 hafta boyunca günde 2-3 gram çörek otu yağı kapsülü almanın LDL (kötü) ve toplam kolesterol seviyelerini önemli ölçüde azalttığını buldu. Kolesterol düzeyi yüksek 90 kişide yapılan bir başka çalışmada, 6 hafta boyunca kahvaltı yaptıktan sonra 2 çay kaşığı (10 gram) çörek otu yağı tüketmenin LDL (kötü) kolesterol düzeylerini önemli ölçüde azalttığı gözlemlendi. Yağ ayrıca kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilir.

PROF. DR. SARAÇOĞLU' NU ÇÖREK OTU YAĞINI BU ŞEKİLDE KULLANMANIZI ÖNERİYOR

Peygamber efendimizin hadislerinden "Ölümden başka her şeye çaredir" denilen çörek otu yağı mucizevi bir besindir. Ama bunun soğuk pres ile çıkarılmış halini kullanmak gerekiyor. Bazıları çörek otunu kavuruyor ondan sonra soğuk pres yapıyor. Bu yöntem bir işe yaramıyor. Kan şekerinizi düşürmek istiyorsanız bir tatlı kaşığı soğuk pres çörek otu yağını içmeniz gerekmekte. Bunu sakın yemekte pişirme amaçlı kullanmayın. Çorba içiyorsanız onun içine katabilirsiniz veya salatanın içine katabilirsiniz. Yağını bulamıyorsanız, çörek otunu satın alıp havanda ezin direkt yutun. Bu da aynı vazifeyi görür. Çörek otu yağını ağzınıza attığınızda 180 olan şekeriniz anında 120'ye düşer.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN