Safra kesesi alınanlar bu yiyecekleri ağzına sürmesin! Canan Karatay sakın diyerek uyardı: Bağırsakları perişan ediyor

Safra kesesi alınanlar bu yiyecekleri ağzına sürmesin! Canan Karatay sakın diyerek uyardı: Bağırsakları perişan ediyor

Canan Karatay'dan safra kesesi alınanlara hayat kurtaran tavsiyeyi verdi. İnsan sağlığı hakkındaki açıklamalarında, bu yiyecekleri ağzınıza sürmeyin diyerek uyardı. Bu ürünler bağırsakları perişan ediyor. İşte tüm detaylar...

Organların insan sağlığı üzerindeki öneminden bahseden Karatay, insanı hayatta tutanın organlar olduğunu söyledi. Organlar konusunda hassas olunmasını söyleyen Karatay, karaciğer, pankreas, safra kesesi, mide ve mide suyu ile bağırsakta üretilen suların dengeli çalışması gerektiğini vurguladı.

KARACİĞERİN ÖNEMİ

İnsan vücudunda senkron içerisinde çalışan bu sistemde birisinin bozulması durumunda, hastalık risklerinin de artacağı belirtildi. Özellikle karaciğerin öneminden bahseden Karatay, üremeye, sağlıklı kalmaya, mutlu olmaya ve birçok soruna karşı etkili organlardan birisi olduğunu paylaştı. Karaciğerinde sorun olan kişilerde Parkinson, Alzheimer ya da felç gibi rahatsızlıklara yakalanma riski yüksektir.

65d37503721699be74ead789.webp

SAFRA KESESİ ALINIRSA NE OLUR?

İnsan vücudu için en kritik organlardan olan karaciğer, toksinleri vücuttan dışarı atar. Zehirlerden arındıran bu organ, mide problemi yaşayanlara karşı koruyucu görevi üstlenir. Karatay, karaciğerin safra kesesiyle bağlantılı olduğunu söyleyerek, yağlı yiyecekler tüketildiğinde safra kesesinde biriken yağı kolayca atabildiğini vurguladı. Fakat safra kesesi alınırsa yiyeceklerin nasıl sindirildiği merak konusu oldu.

Vücutta şişkinlik, hazımsızlık, gaz problemleri yaşanabilir ve pankreasında farklı problemler ortaya çıkabilir. Senkronizasyonu bozan etken sonucunca Canan Karatay, sağlık problemlerinden bahsetti. Düzeni bir domino taşına benzeterek dengenin otomatik olarak bozulabileceğini vurguladı.

65d37509721699be74ead799.webp

GAZ VE ŞİŞKİNLİK OLUŞTURUR

Safra kesesi sebebiyle oluşan eksiklikler sonucunda denge bozulur. Pankreas sorunuyla uğraşanlar ise şeker hastalığı derdine düştüğü belirtilirken, safra kesesi alınan bireyler yiyecek tükettikçe bağırsak problemi ve ishal sorunu meydana gelir. Karaciğerin safra suyu ürettiğini söyleyen Karatay, "Ancak yağ tüketiminin ardından ishal olan bireylerin asıl problemi safradan dolayı değil, bağırsak florasıyla alakalı olabilir. Faydalı bakteri sayısı azaldığında bu tür problemlerle karşılaşılır." sözlerini paylaştı.

Gaz ve şişkinliğin her zaman safra kesesinden kaynaklanmadığını söyleyerek, yumurta tüketimini tavsiye etti. Sağlıklı besinlerin kullanılmasını tavsiye ederek, gaz ve şişkinliğin ise ince bağırsakta bulunan sağlıklı bakterilerin yok olmaya başladığının habercisi olduğunu söyledi.

SAĞLIK İÇİN BUNLARI TÜKETİN

Organların öneminden bahseden İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, fast food gibi yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini anlattı. Doğal bir beslenme oluşturulması gerektiğini söyleyerek, ev yoğurdu, ev yapımı doğal sirke tüketilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN