Sakın böyle pişirmeyin! Ağzınıza aldığınız gibi zehirliyor: Yıllarca böyle pişirildi ama o hastalığın baş düşmanıymış

Sakın böyle pişirmeyin! Ağzınıza aldığınız gibi zehirliyor: Yıllarca böyle pişirildi ama o hastalığın baş düşmanıymış

Tavuk eti yemeklerde olsun kızartmalarda olsun bol bol tüketiyoruz. Genelde sağlıklı olduğunu düşündüğümüz, içeriğinde bolca protein olan tavuk oldukça faydalı. Ancak tavuk etini pişirirken bu hataya sakın düşmeyin. Ağzınıza aldığınız gibi zehirliyor. Yıllarca böyle pişirildi ama o hastalığın baş düşmanıymış!

Tavuk birçok kişi tarafından sevilerek tüketilmekte. Çocuklara da sıklıkla verilen ve yemesi önerilen tavukları sakın bu şekilde pişirmeyin. Ağzınıza aldığınız gibi zehirliyor. Uzmanlar korkutan gerçeği açıkladı. Yıllarca böyle pişirildi ama o hastalığın baş düşmanıymış. İşte tavuk pişirmenin sırrı...

SAKIN BÖYLE PİŞİRMEYİN! ADETA ZEHİR OLUYOR

Yemeklerde sıklıkla kullanılan ve içeriğindeki protein ile vücuda oldukça faydalı olan tavuk, doğru pişirilmediği zaman adeta zehre dönüşüyor. Tavuğun saklama biçimi ve pişirme yöntemleri bazı bakterilerin salınmasına neden olur. Tavuk paketleri genelde sızma ve damlamaya neden olur. Bundan dolayı dolapta bulunan diğer meyve besinler kirlenebilir. Eğer bunu yaşamak istemiyorsanız tavuğu buzdolabı poşetlerinde saklayın. Tavuk etini buzdolabı poşetine sarılmış bir şekilde tabağın üzerinde koyun. Tabak, sızan suları tutacak ve sakladığınız diğer her şeyi koruyacaktır. Tavuk eti oda sıcaklığında bırakıldığında içindeki bakteriler çok hızlı bir şekilde çoğalabilir. Salmonella özellikle sıcak havalarda daha da çoğalır.

sakin-boyle-pisirmeyin-agziniza-aldiginiz-gibi-zehirliyor-yillarca-boyle-pisirildi-ama-o-hastaligin-bas-dusmaniymis-1.jpg

YILLARCA BÖYLE PİŞİRDİK AMA O HASTALIĞA NEDEN OLUYOR

Eğer pişireceğiniz tavuğu tezgahta çok bekletirseniz gıda zehirlenmesine neden olursunuz. Çünkü o süreçte birçok bakteri tavuk üzerinde hızla çoğalır. Buzdolabında sakladığınız tavuğun çözülmesi için tezgahın üzerine veya lavaboya koymayın. Bunun yerine, tavuğu pişirmeyi planladığınız zamandan bir gece önce buzdolabınızda çözdürün.

Özellikli tavukları pişirmeden önce sakın yıkamayın. Çiğ tavukların pişirilmeden önce yıkanmasına gerek yoktur. Çünkü tavuğu temizliyorum zannederken bakterileri çok hızlı bir şekilde yayıyor olabilirsiniz. Araştırmalar, kümes hayvanlarını yıkadığınızda bakterileri lavabonuzdan üç metre uzağa sıçratabileceğinizi gösteriyor. Tavuğu yıkamadan doğrudan paketten çıkararak pişirin.

sakin-boyle-pisirmeyin-agziniza-aldiginiz-gibi-zehirliyor-yillarca-boyle-pisirildi-ama-o-hastaligin-bas-dusmaniymis-2.jpg

TAVUĞUN ZARARLARI NELERDİR?

Tavuk tüketmek her ne kadar faydalı olsa da sanayi tavuklarının çok fazla zararı vardır. Bu zararlardan bazıları ise şunlardır:

  • Antibiyotik, tavuklar üzerinde kullanıldığı için bakterilerin direnç oluşturmasını sağlar. Bu da insan vücuduna girince faydalı bakterilerin ölmesini sağlar. Kız çocuklarının erken yaşta ergenliğe girmesine sebep olur.
  • Tavuklarda açlık hissi oluşturduğu için arsenik kullanılıyor. Bu madde insanlarda kansere yol açıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN