Sosyal medya fenomenlerinin kozmetik ürünleri zehir! Piyasaya sürdükleri kozmetikler büyük zarar veriyor: Dermatolog uyardı

Sosyal medya fenomenlerinin kozmetik ürünleri zehir! Piyasaya sürdükleri kozmetikler büyük zarar veriyor: Dermatolog uyardı

Sosyal medya fenomenlerinin çıkardığı kozmetik ürünleri adeta zehir saçıyor! Piyasaya sürdükleri kozmetik ürünler ciddi zararlar veriyor! Dermatoloji uzmanından uyarı...

Dermatoloji Uzmanı Dr. Asiye Yıldız, son yıllarda sosyal medya üzerinde popüler olan isimlerin kendi adlarına çıkardığı kozmetik ürünlerin sağlık sorunlarına neden olduğunu belirtti. Türkiye genelinde birçok kişinin sosyal medya ününe dayanarak kendi kozmetik markasını kurduğunu veya ürün tanıtımları yaptığını ifade eden Dr. Yıldız, bu trendin sahte ve uygunsuz kozmetik ürün kullanımında artışa sebep olduğuna dikkat çekti.

FENOMENLERİN KOZMETİK ÜRÜNLERİNİ KULLANIRKEN DİKKAT

kozmetik-1.webp

Medicana Sağlık Grubu'ndan Dermatoloji Uzmanı Dr. Asiye Yıldız, fenomenlerin kozmetik ürünleri konusunda vatandaşları etkilediğini belirtti. "Tıbbi ürün, besin takviyesi ve kozmetik ürün alırken dikkatli olmak gerekir" diyen Dr. Yıldız, özellikle internet üzerinden bu tür ürünlerin alınmasının güvenli olmayabileceği uyarısında bulundu. Ürünlerin güvenilirliğini anlamanın yolları olduğunu belirten Yıldız, Türk ilaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun belirlediği kurallara dikkat çekti. Türkçe etiket, ürün bilgileri, menşei, içerik ve son kullanma tarihi gibi unsurlara odaklanmanın önemini vurguladı.

UZUN SÜRELİ KULLANIMI TÜMÖR OLUŞUMUNA KADAR GİDİYOR

kozmetik.webp

Uygunsuz kozmetik ürünlerinin sağlık sorunlarına yol açtığını belirten Dr. Yıldız, sosyal medya fenomenlerinin kozmetik ürünleriyle ilgili yaptıkları tanıtımların vatandaşları etkilediğini ifade etti. Sahte ve uygunsuz ürünlerin içerdiği zararlı kimyasalların alerjik reaksiyonlara, egzamaya ve ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini söyledi. Uzun süreli kullanımların organ yetmezliği ve kanserojen maddelere bağlı tümör oluşumuna yol açabileceğini belirten Dr. Yıldız, güvenilir mağazalardan alışveriş yapılması ve ürünlerin Sağlık Bakanlığı ürün takip sistemine kayıtlı olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı.

"Sosyal medya fenomenlerinin kozmetik ürünleri konusunda yaptığı tanıtımlar, sağlıklı ve bilinçli tüketici davranışını etkileyebilir. Güvenilir kaynaklardan alışveriş yapmak ve ürünlerin içeriği konusunda dikkatli olmak, kullanıcıları olumsuz sağlık etkilerinden koruyabilir" diyen Dr. Asiye Yıldız, vatandaşlara bu konuda hassas olmaları çağrısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN