Suyu o şekilde içenler ölüme davet çıkarıyor! Havalar ısındı soğuk su tüketimi arttı ama...

Suyu o şekilde içenler ölüme davet çıkarıyor! Havalar ısındı soğuk su tüketimi arttı ama...

Havaların ısınmasıyla birlikte soğuk su tüketimi hızla artmış durumda. Evde ya da iş yerlerinde sıcaktan bunalanların ilk tercihi buz gibi bir soğuk su içmek oluyor. Peki soğuk suyun ne kadar zararlı olduğunu biliyor muydunuz? Uzmanlardan ezber bozan reçete! Suyu o şekilde içenler ölüme davet çıkarıyor. Suyu bu şekilde içerseniz kansere yakalanma olasılığınız yüzde 100 artıyor. Sakın bu şekilde su içmeyin! İşte doğru su tüketiminin şekli ve detayları haberimizde...

İnsan sağlığı için oldukça yararlı olan su yediden yetmişe herkes tarafından zevkle tüketilmekte. Özellikle sıcak havalardan bunalanların ilk işi buz gibi bir soğuk su içmek oluyor. Peki soğuk su içmek faydalı mı? Çoğu kişi yaz aylarında soğuk su içmeyi tercih ediyor ancak bu yöntem hayatınızı karartabilir. Uzmanlar sıcaklıkların artmasıyla birliyle peş peşe uyardı. Suyu o şekilde içenler ölüme davet çıkarıyor. Havalar ısındı su tüketimi arttı ancak sakın suyu bu şekilde içmeyin!

SUYU SAKIN BU ŞEKİLDE İÇMEYİN! KANSERE DAVETİYE ÇIKARTIYOR

Sıcaklıkların hızla artmasıyla su tüketimi oldukça çoğaldı. İş yerinde sokakta ve evde bunalan kişiler lıkır lıkır soğuk su ile ferahlamaya çalışıyor ancak bu durum bazen sağlık durumunuzu riske atabilir. Genelde marketlerden soğuk alınan ve plastik bir kapta olan sular insan sağlığı için oldukça tehlikeli. Uzmanlar peş peşe uyardı. Hem hormanları bozuyor hem de kanser riskini arttırıyor.

gffggf-21.jpg

Plastik su şişelerinde BPA(Bisfenol A) adı verilen kimyasal bir madde bulunuyor. Bu şişeler özellikle araç içinde unutulduğunda veya sıcak bir yerde kaldığında içerdikleri kimyasallar aktive olarak suya karışıyor. Peki plastik suyun zararları neler?

PLASTİK SULARIN ZARARLARI NELER?

Pet şişe zararları söz konusu olduğunda çok farklı değişkenden bahsedilmesi mümkün. Ayrıca yapılan araştırmaların uzun vadeli sonuçlarının beklenmesinin gerekliliği de riskin artmasına neden olabiliyor. Yapılan araştırmalar plastik kullanımının gelecek nesilleri de olumsuz etkileyebileceğini gösteriyor. “Pet şişeden su içmek zararlı mı?” sorusunun da tek bir yanıtı yok. Su ambalajı olarak kullanılan şişe doğru koşullarda saklandıysa, ilk kez kullanılıyorsa içerisindeki su tüketilebilir. Ancak aksi bir durumda suyun içerisinde endokrin bozucu özelliğe sahip maddelerin sızmış olma ihtimali olduğu göz ardı edilmemelidir.

gffggf-22.jpg

PLASTİK YERİNE CAM TERCİH EDİN

Su yaşamın kaynağı olsa da yanlış ambalajlamaya ve saklanmaya bağlı olarak beklenmeyen sağlık sorunlarının nedeni de olabilir. Bu nedenle su tüketiminde belirli faktörlere özel olarak dikkat edilmesi gerekmektedir. Sağlıklı bir şekilde su tüketmek için yerine getirilmesi gereken iki temel adım vardır. Suyun içeriğinden emin olmak ve suyu doğru ambalajda saklamak sağlıklı bir şekilde su tüketmeye imkân sunar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN