Üşümek kalori yakmayı artırıyor

Üşümek kalori yakmayı artırıyor

Kış aylarının kilo vermek için en ideal dönem olduğunu söyleyen Diyetisyen Serenay Bender, “Kilo vermek için kış aylarının seçilmesinin nedenlerinin arasında, soğuk havanın kalorilerin daha hızlı yakılmasını sağlaması ilk sırada yer alıyor” dedi.

Bender, kış meyve ve sebzelerinin liflerinin çok olmasının da kilo vermeyi kolaylaştırdığını vurgulayarak, “Yapılan araştırmalar, üşümenin yağ yakmayı yüzde 3 ila 30 aralığında artırdığını gösteriyor. Ancak soğuk havayı avantaja çevirmek isteyen kişiler zayıflamak için çabalarken, beslenmeye dair önemli hususları da gözden kaçırıyor” diye konuştu.

Bender, sağlıklı beslenmeye dair şu bilgileri paylaştı: “Herhangi bir besinin ve öğünün atlanması günlük rutinlerin bozulmasına yol açarken, hastalık riskini de artırıyor. Çünkü her besin grubunun ayrı bir işlevi bulunuyor. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenlerin besin çeşitliliğini göz önünde bulundurarak her besin grubundan yeterli miktarda tüketmeye özen göstermesi gerekiyor. Bunun yanı sıra şeker kullanmayı bırakarak, bol bol yürüyüş yapmaları kritik bir önem taşıyor. Güneşin kaybolduğu kış döneminde ceviz, keten tohumu, semizotu gibi OMEGA 3 yağ asitlerinin zengin olduğu besinler fayda getiriyor.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN