Uzmanlar 'Çocuklarınızı aşılatın' diyerek uyardı: İstanbul'da vakalar arttı

Uzmanlar 'Çocuklarınızı aşılatın' diyerek uyardı: İstanbul'da vakalar arttı

Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu, İstanbul’da kızamık vakalarının görülmeye başlandığını belirterek ailelere aşı uyarısında bulundu. Uzmanlar, "9 aylık ve 1 yaşına girmiş bebeklerinizi, 4 yaş çocuklarınızı aşılatmayı ihmal etmeyin" diyerek aileleri aşıya davet etti.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu (AHEK) İstanbul’da kızamık vakalarının görülmeye başlandığını belirterek bebeği olan aileleri uyardı. AHEK'in Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “İstanbul’da kızamık vakaları görülmeye başladı. 9 aylık ve 1 yaşına girmiş bebeklerinizi, 4 yaş çocuklarınızı aşılatmayı ihmal etmeyin” denildi.

“ÜCRETSİZ YAPTIRABİLİRSİNİZ”

ASM’lere dikkat çekilen paylaşımda, “Aile hekiminiz ve hemşireniz ile irtibata geçin. Aşılarını tamamlayın. Aile Sağlığı Merkezlerinde ücretsiz yaptırabilirsiniz” denildi.

KIZAMIK BELİRTİLERİ

Kızamık belirtileri ve semptomları virüse maruz kaldıktan yaklaşık 10 ila 14 gün sonra ortaya çıkar. Kızamık belirtileri ve semptomları tipik olarak şunları içerir:

  • Ateş
  • Kuru öksürük
  • Burun akıntısı
  • Boğaz ağrısı
  • Gözlerde iltihaplanma (konjonktivit)
  • Ağız içinde küçük grimsi beyaz lekeler(koplik lekeleri)
  • Vücutta döküntü

Kızamık döküntüsü ve ateşi ortalama 4-5 gün sürer, kuru öksürük 10 gün kadar devam edebilir. Beş günden uzun süren ateş durumunda kızamığa bağlı gelişebilen komplikasyonlar düşünülmelidir. Bunlar sıklıkla orta kulak iltihabı ve zatürredir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN