Yıllara meydan okumak isteyenler bu besinleri sofradan eksik etmesin! Uzun yaşamın kısa formülü

Yıllara meydan okumak isteyenler bu besinleri sofradan eksik etmesin! Uzun yaşamın kısa formülü

Uzun yaşamın sırrı araştırılıyor. Araştırmalar doğru beslenmenin yaşamı uzatabileceğini gösteriyor. Doktor Michael Mosley, yaşlanma karşıtı gıdaları öneriyor. İşte yaşlanma karşıtı gıdalar...

Uzun yaşamın sırrı, insanlık tarihi boyunca araştırılan konular arasında yer almaktadır. Günümüzde, uzun ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için yapılan araştırmalar doğru beslenmenin önemini vurgulamaktadır. Doktor Michael Mosley, yaşamı uzatabilecek gıdalar konusunda araştırmalar yapmış ve bazı besinlerin uzun yaşam için etkili sonuçlar sağlayabileceğini belirtmiştir.

DOKTOR MİCHEAL MOSLEY'İN SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN ÖNERİLERİ

3

Dr. Mosley'a göre, yaşlanma sürecini yavaşlatmak ve hatta tersine çevirmek için genetik faktörlerin nispeten küçük bir rol oynadığı ve yaşam tarzının çok daha önemli olduğu ortaya çıkmıştır. Bu nedenle, uzun ve sağlıklı bir yaşam sürdürmek için sağlıklı bir mikrobiyom için yemek yemek çok önemlidir. Bağırsak mikrobiyomu, bağırsaklarımızdaki bakteriler, virüsler, mantarlar ve diğer küçük organizmaların genetik materyalinin toplanmasını tanımlar.

Dr. Mosley, "Yaşlanma karşıtı" gıdalarla mikrobiyomunuzu güçlendirmek için büyük ölçüde bitki bazlı, lif bakımından zengin bir diyet yemenizi tavsiye etmektedir. Ayrıca, farklı renkte meyve ve sebzelerin tüketimi de önemlidir. Bu besinler bağırsak sağlığı ve güçlü bir bağışıklık sistemi için gereklidir.

Bakterioidetler ve diğer "iyi" bakteriler söz konusu olduğunda, doktor günlük olarak lahana turşusu, kefir ve kimchi gibi fermente gıdaların tüketilmesini önermektedir. Şeker açısından zengin yiyecekler ise yaşlanma ve bağırsak sağlığı üzerinde tam tersi bir etkiye sahip olma eğilimindedir.

Son araştırmalar, en sağlıklı asırlık insanların bacteroidet adı verilen bir bakteri türüne yüksek düzeyde sahip olduğunu göstermektedir. Bu bakterinin daha önce zayıflıkla ilişkilendirildiği ve fazla kilolu insanların bağırsaklarında daha az bulunduğu bilinmektedir. Bacteroidetes, tükettiğimiz yağı emmede diğer bağırsak bakterilerine göre daha az etkilidir, bu nedenle daha fazlasına sahip olan insanlar vücutlarından daha fazla kalori atma eğilimindedir.

Dr. Mosley ayrıca, bağırsak sağlığı için önemli olan prebiyotiklerin ve probiyotiklerin de tüketilmesini önerdi. Prebiyotikler, bağırsaklardaki "iyi" bakterilerin beslenmesine yardımcı olurken, probiyotikler direkt olarak "iyi" bakterileri içerir.

Bunun yanı sıra, doktor aşırı kalori alımından kaçınmanın ve düzenli egzersiz yapmanın da önemli olduğunu vurguladı. Sağlıklı bir vücut ağırlığına sahip olmak ve düzenli fiziksel aktivite, kalp sağlığı, kemik sağlığı ve bağırsak sağlığı gibi birçok farklı sağlık yararına sahiptir.

Sonuç olarak, sağlıklı bir mikrobiyomun korunması ve güçlendirilmesi, uzun ve sağlıklı bir yaşam için önemlidir. Bitki bazlı bir diyet tüketmek, çeşitli renklerde meyve ve sebzeler tüketmek, fermente gıdalar ve "iyi" bakteriler içeren gıdalar tüketmek, düzenli egzersiz yapmak ve aşırı kalori alımından kaçınmak, sağlıklı bir yaşam sürdürmenize yardımcı olabilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN