Bu işlemi yapmayan İstanbulkart sahipleri artık kullanamayacak! Son güne bırakmayın, 30 saniyede başvurunuzu tamamlayın

Bu işlemi yapmayan İstanbulkart sahipleri artık kullanamayacak! Son güne bırakmayın, 30 saniyede başvurunuzu tamamlayın

Toplu ulaşımda indirimli aktarma, ücret iadesi, resmi tatillerde ücretsiz seyahat imkanının yanı sıra alışverişte çeşitli kampanyalara katılma olanağı sağlayan İstanbulkart'ın bu özelliklerinden faydalanmaya devam etmek için 1 Ocak 2023 gününe kadar 'kişiselleştirme' işleminin yapılması gerekiyor. İşte, adım adım İstanbulkart kişiselleştirme işlemi...

İstanbul'da 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla indirimli aktarma, ücret iadesi ve resmi tatillerde ücretsiz ulaşım gibi haklar sadece kişiselleştirilmiş İstanbulkart kullanıcıları için geçerli olacak.

İstanbullulara özel olan haklardan faydalanmak isteyen kullanıcıların İstanbulkartını kişiselleştirmesi gerekiyor.

istanbulkart-kisisellestirme-nasil-yapilir.jpg

Kişiselleştirme işlemi yapmak istemeyen kullanıcılar İstanbulkartını ulaşım ve alıverişlerde kullanmaya devam edecek ancak özel kampanyalardan ve indirimlerden faydalanamayacak.

Kişiselleştirme işlemi sadece kırmızı renkli anonim İstanbulkart için yapılıyor. Öğrenci, öğretmen, anne, 60 ve 65 yaş üstü özel statüdeki İstanbulkartlar ise kişiselleştirme yapılmaya gerek kalmadan kampanyaların hepsinden faydalanmaya devam edecek.

istanbulkart-kisisellestirme.jpg

İSTANBULKART'I NEDEN KİŞİSELLEŞTİRMELİYİZ?

Konu ile ilgili Gazete Duvar'dan Didem Mercan'a konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkilileri, kişiselleştirme kararının neden alındığına dair şunları aktardı:

"İstanbulkart bir yaşam kartına döndüğünden beri, içindeki bakiye miktarı her geçen gün artmaya başladı. Bu nedenle kaybedilen İstanbulkartta bulunan bakiyeleri güvence altına almak için anonim olan kartların kişiselleşmesi gerekiyor. Aksi takdirde kişi kartını kaybettiğinde kime ait olduğu belli olmayan bir kartın bakiyesini güvence altına almak imkansız. Ancak kişinin üzerindeki kartları ve bakiyeyi İBB güvence altına alabilir."

istanbulkart-kisisellestirme-islemi.jpg

İSTANBULKART'I KİŞİSELLEŞTİRME ZORUNLU DEĞİL

İBB yetkilileri, İstanbulkartın kişiselleştirilmesinin zorunlu olmadığını şöyle izah etti:

"İBB bu uygulamayı zorunlu tutmuş olsaydı, kişiselleştirilmemiş kartlarla seyahat edilemezdi. Biz kişiselleştirmeyi tamamen kullanıcının tercihine bırakıyoruz.

Ancak kartlardaki bakiyeleri güvence altına almak için kişiselleştirme teşvik ediliyor. İBB bu uygulama ile aslında İstanbul halkından aldığı kamu kaynaklarını yine orada ikamet eden vatandaşlara harcamak istiyor.

Biliyorsunuz İstanbul çok fazla yabancı turist çeken bir kent, bu manada dini ve milli bayramlardaki ücretsiz geçişleri İstanbullulara özel hale getirmek istiyor.

İstanbullular kartlarını kişiselleştirdiğinde, İBB'nin birçok kampanyasından faydalanabilecek. Dini ve milli bayramlarda ücretsiz geçiş haklarından faydalanabilecek."

istanbulkart-dolum-noktalari.jpg

İSTANBULKART KİŞİSELLEŞTİRME NASIL YAPILIR?

İstanbulkart'ı kişiselleştirebilmek için, www.kisisellestir.istanbul adresindeki form doldurulabilir.

İstanbulkart mobil uygulamasının ana sayfasından 'kart ekle' alanındaki yönlendirmeler takip edilerek de kişiselleştirme işlemi yapılabilir.

Bunların yanı sıra ALO 153 ile iletişime geçilerek kartların kişiselleştirilmesi işlemi yapılabilir.

İSTANBULKART KİŞİSELLEŞTİRME SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN