Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinden geçen Porsuk Çayı’nda başlattığı dip temizliği çalışmaları nedeniyle bot ve gondol turlarına geçici olarak ara verildiğini duyurdu.
Belediyeden yapılan bilgilendirmeye göre, dipte biriken tortuların temizlenmesi sırasında su seviyesinin düşeceği belirtilerek, bu durumun su üstü ulaşımını etkilediği ifade edildi.
![]()
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Kıymetli hemşehrilerimiz, şehrimizi ziyarete gelecek değerli misafirlerimiz, Porsuk Çayı’nda yürüttüğümüz dip temizliği çalışmalarında su seviyesinin azalması sonucu 8 Nisan 2025 Salı günü itibariyle bot ve gondollarımızla bir süre hizmet verilemeyecektir. Köprübaşı bölgesindeki çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte 20 Nisan itibariyle bot ve gondollarımızın tekrar çalışmaya başlaması planlanmaktadır"
