Giresun'daki yurtta asansör arıza nedeniyle zemine çakıldı

Giresun'daki yurtta asansör arıza nedeniyle zemine çakıldı

Aydın KYK’da asansör faciasında öğrenci Zeren Ertaş’ın yaşamını yitirmesinden bu yana gözlerin çevrildiği devlet yurtlarında ihmaller son bulmadı. Sıklıkla kötü koşullar ve zehirlenme vakalarıyla gündeme gelen yurtlarda asansör arızaları bir türlü halledilemedi. İllerdeki yurtlardan neredeyse haftada bir asansör kazası haberi gelirken Giresun’daki KYK yurdunda boş asansörün çakıldığı iddia edildi. Gençlik İl Müdürü ise asansörün zemine çakılmadığını, sadece durmadan aşağı indiğini söyledi.

Aydın’da Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan 22 yaşındaki Zeren Ertaş’ın 25 Ekim’de asansörün düşmesi sonucu hayatını kaybetmesiyle ortaya çıkan KYK’lardaki ihmaller silsilesi sürüyor. Sıklıkla asansör arızası, kötü koşullar ve zehirlenme vakalarıyla gündeme gelen yurtlarda, öğrencilerin ısrarlı protestolarına rağmen netice alınabilmiş değil. Bakımsız asansörlerde mahsur kaldıklarını belirten öğrenciler her an büyük bir kazanın yaşanabileceğine dikkat çekiyor. Peş peşe gelen asansör kazaları sonrası öğrenciler ‘Ölmeye değil, okumaya geldik’ diyerek seslerini duyurmaya çalışırken Giresun’da yaşanan son olayda facianın eşiğinden dönüldü.

BOŞ ASANSÖR YERE ÇAKILDI

Giresun’da Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı Pembe Hatun kız öğrenci yurdunda bakım ve onarım nedeniyle bir süredir kullanım dışı olan asansör, hizmete açıldıktan saatler sonra arıza nedeniyle zemine çakıldı. İtfaiye ve sağlık ekiplerinin sevk edildiği yurtta asansörün boş olduğunun anlaşılması üzerine derin bir nefes alındı. Edinilen bilgilere göre yurt binasında üst katlarda bulunan asansör kullanmak için 4. kata çağrıldı, ancak asansör durmayarak zemin kata çakıldı. Yurtta gürültüyü duyan diğer öğrenciler de kendilerini dışarı atarken, ihbar üzerine yurda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Zeminde güvenlik anahtarıyla kapıları açılmayan asansörü itfaiye ve polis ekipleri levye kullanarak açtı. Asansörün boş olması büyük bir faciayı önledi. Yurtta gürültüyü duyan diğer öğrenciler de kendilerini dışarı attı.

‘ÇAKILMA YOK, ARIZA VAR’

Yurtta yaşanan asansör kazasının ardından yurda gelen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Ergün’ün öğrencilerin sorunlarını dinledi. Ergün, ihmal iddialarına ilişkin inceleme başlatıp gerekenlerin yapılacağını söyledi. Ergün, asansörün zemine çakılmadığını, fren sistemindeki bir arıza nedeniyle çağrılan katta durmayıp aşağıya indiğini ileri sürdü. KYK’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada ise “Söz konusu asansör içi boş bir şekilde 3. Kattan 2. kata inerken regülatör arızası vermiştir. İçerisinde öğrenci kaldığını düşünerek yardımcı olmak isteyen bir grup öğrencinin ambulans ve itfaiyeyi aramaları üzerine ekipler yurt müdürlüğüne intikal etmiştir” denildi.

KAZALAR PEŞ PEŞE GELDİ

Aydın’daki kazanın ardından Ordu’nun Fatsa ilçesindeki Efkaf Mahallesi’ndeki KYK yurdunda da bir asansör yere çıkılmış, öğrenciler şans eseri kurtulmuştu. Elazığ Fethi Sekin Kız KYK Yurdu’nda ise asansörün arızalanması sonucu asansör içerisinde kalan öğrencilerden biri fenalaşmıştı. Gaziantep Abdülkadir Güllüoğlu KYK Yurdu’nda öğrencilerin kullandığı asansör 4. Kattan -1’e düşmüştü.

Yozgat’ın Sürmeli ilçesinde bulunan KYK yurdunda da asansör düşmüş, yaralanan iki öğrenci hastaneye kaldırılmıştı. Tekirdağ, Uşak ve Şanlıurfa’daki KYK yurtlarında da asansör bozulması sonucu öğrenciler mahsur kalmıştı. Son olarak İzmir’de KYK yurdunda içinde bir öğrencinin bulunduğu asansör beşinci kattan ikinci kata düşerken, İstanbul Cevizlibağ Atatürk KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda da asansör 2 kat düşmüş ve içindeki öğrenciler fenalaşmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN