İki önemli Turizm Kenti’nin Başkanları Horma Kanyonu’nda bir araya geldi

İki önemli Turizm Kenti’nin Başkanları Horma Kanyonu’nda bir araya geldi

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar’ın daveti üzerine Horma Kanyonu’nu ziyaret etti.

Safran festivallerinde ve birçok etkinlikte katılım sağlayan, yöresel ürünler ikram eden, Kastamonu’nun kanyonlar şehri olarak adlandırılan Pınarbaşı ilçesinin Belediye Başkanı Şenol Yaşar’ın daveti üzerine Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Horma Kanyonu’nu ziyaret etti. Doğal akvaryumu anımsatan, kanyon içerisinde yüksekliği yaklaşık 60 metreyi bulan kayalara sabitlenerek oluşturulan 3 kilometrelik ahşap yürüyüş parkuru ile doğaseverleri büyüsüne hapseden Horma Kanyonu bölge turizmine büyük katkı sağlıyor. Doğa harikası noktayı ziyaret eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve beraberindekiler Başkan Yaşar tarafından misafir edildi. İlk olarak kanyon girişinde yapılan yolculuğun ardından kısa bir çay molası veren gruba, Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar kanyon hakkında kısa bilgiler aktardı.

‘’Kanyon görmek için Amerika’nın Arizona kentine gitmeye gerek yok, Pınarbaşı’na gelin’’ sözü ile kanyonları sıkça gündeme taşıyan Başkan Yaşar, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve beraberinde gelen misafirlerine ziyaretlerinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Köse, davetten duyduğu mutluluğu dile getirirken Başkan Yaşar’a Teşekkür ederek Safranbolu’ya özgü bir içerikle oluşturulan hediyesini takdim etti. Ardından 3 kilometrelik yürüyüş parkuru boyunca durmadan ilerleyen Başkan Köse öncülüğündeki grup üyeleri gördükleri manzaralara hayran kaldı. Sonu Ilıca Şelalesi’ne çıkan parkurun ardından Başkan Yaşar, meşhur kara çorbanın da yer aldığı yöresel yemeklerden misafirlerine ikram etti.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, doğa harikası Horma Kanyonu ve Ilıca Şelalesi’nde yapılan gezinin oldukça verimli geçtiğini belirtirken böyle bir alanın bölge ve ülke turizmine kazandırılmasından ve özenle korunmasından ötürü Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar’a teşekkür etti. Başkan Yaşar ise gerek festivallerde gerekse ziyaretlerinde gösterdikleri ilgiden ötürü Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’ye teşekkür etti. Program hatıra fotoğraflarının çekimi ile son buldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN