İngiliz turistler Antalya'da kabusu yaşadı: Yüzlerce dava yolda

İngiliz turistler Antalya'da kabusu yaşadı: Yüzlerce dava yolda

Antalya'da beş yıldızlı bir otelde yaşanan zehirlenme vakası İngiliz medyasının gündemine oturdu. İngiliz turistler zehirlenme şüphesiyle gittikleri hastanede "salmonella" ve "E. coli (Koli basili)" gibi bakterilerle karşılaştı. Aralarında çocukların da olduğu çok sayıda turist hastaneye kaldırılırken yüzlerce kişinin seyahat acentesine dava açmayı planladığı bildirildi. İngiliz Sağlık Güvenliği Ajansı da zehirlenme vakalarıyla ilgili ihbarlar üzerine soruşturma başlattı.

Antalya'daki beş yıldızlı bir otelde meydana gelen zehirlenme vakası İngiltere'nin gündemine yerleşti. Otele giden İngiliz turistler gıda zehirlenmesi vakalarıyla karşılaştı. Aralarında bazı turistlerin hastaneye başvurmasıyla beraber "salmonella" ve "E. coli (Koli basili)" gibi bakterilerin tespit edildiği belirtildi.

Mail on Sunday gazetesinin özel haberine göre, Otelde konaklayan çocuklar ve yetişkinler arasında birçok kişi hastaneye kaldırıldı ve yüzlerce kişinin seyahat acentesine dava açmayı planladığı bildirildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İngiliz Sağlık Güvenliği Ajansı da zehirlenme vakalarıyla ilgili ihbarlar üzerine soruşturma başlattı. Soruşturmanın amacının, bu hastalıkların kaynağını bulmak olduğu ifade edildi.

İngiliz Sağlık Güvenliği Ajansı'ndaki Dr. Lesley Larkin de bir açıklama yaptı. Kurumun İzleme, Gastrointestinal Patojenler ve Gıda Güvenliği'nden sorumlu başkanı olan Larkin, "Kurum olarak, Türkiye'den dönen turistlerle ilgili iddiaları soruşturuyoruz. Eğer yakın zamanda Türkiye'den döndüyseniz ve herhangi bir rahatsızlık belirtisiyle endişeleniyorsanız doktorunuza başvurmanızı öneriyoruz" dedi.

ARTIK YEMEKLERİN ÜZERİNE TAZE YEMEK EKLENMİŞ

Turistler, açık büfe hizmet veren oteldeki yemeklerin uygun olmayan koşullarda sunulduğunu, artık yemeklerin üzerine taze yemeklerin eklendiğini, tabakların, bardakların, çatal bıçakların ve kaşıkların kirli bir şekilde servis edildiğini ifade ettiler. Ayrıca yemeklerin yeterince pişmediğini iddia ettiler.

OTEL AÇIKLAMA YAPMADI

İngiliz turizm acentesi TUI ise gıda zehirlenmesinin otelden kaynaklanmadığını ve bir nörovirüs olduğunu iddia etti. Otel ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

SALMONELLOZ NEDİR?

Salmonella enfeksiyonu (Salmonelloz), bağırsak yolunu etkileyen yaygın bir bakteriyel hastalıktır. Salmonella bakterileri tipik olarak hayvan ve insan bağırsaklarında yaşar ve dışkı (dışkı) yoluyla atılır. İnsanlara en sık kontamine su veya yiyecekler yoluyla bulaşır. Genellikle ateş, kusma ve ishal belirtileriyle seyreder. Salmonella cinsi bakteriler gastroenterit ve tifonun da aralarında yer aldığı pek çok hastalığın etkenidirler. Salmonella bakterisi, vücuda alındıktan sonra genellikle 12-36 saat sonra belirtiler ortaya çıkar ve 2 ila 7 gün arasında devam eder.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN