İstanbul'un Kağıthane ilçesine bağlı Çağlayan mahallesi Levent sokakta yer alan üç katlı bir binanın en üst katındaki dairenin balkonu beklenmedik bir şekilde çöktü. Olay, mahalle sakinleri arasında kısa süreli paniğe neden oldu.
Balkondan kopan beton parçaları hızla zemine düşerken, olayın şans eseri herhangi bir yaralanmaya yol açmaması büyük bir teselli oldu.
Çevredeki vatandaşların durumu fark etmesi üzerine hızla yetkililere haber verildi.
OLAY YERİNE EKİPLER SEVK EDİLDİ
İhbarın ardından olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.
Polis, itfaiye, sağlık ve zabıta ekipleri kısa sürede olay mahalline ulaşarak gerekli önlemleri aldı.
Polis ekipleri, çevrede güvenlik şeridi çekerek olası tehlikelerin önüne geçti.

BİNA TAHLİYE EDİLEREK MÜHÜRLENDİ
Güvenlik güçlerinin incelemelerinin ardından, hem zabıta ekiplerinin detaylı kontrol yapabilmesi hem de olası yeni risklere karşı tedbir amacıyla bina tamamen tahliye edildi.
Yapılan detaylı incelemelerin ardından, bina resmi olarak mühürlenerek kullanıma kapatıldı.
KORKUTAN ANLAR KAMERADA
Balkonun çökme anı, çevredeki bir apartmanın güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Görüntülerde, büyük bir gürültüyle çöken balkon ve bu sırada mahalle sakinlerinin yaşadığı panik anları net bir şekilde yer alıyor.
Bu olay, eski binaların dayanıklılığı ve kentsel dönüşümün önemi gibi konuları bir kez daha gündeme getirdi.
Benzer yapısal problemlerin önüne geçmek için bina denetimlerinin sıklığı ve kapsamı önem arz ediyor.




